Originally Posted by
mfy94
Konuyu baþtan sona okudum bloglardaki yazýlarýda.
2015 yýlýnda netflix popülerleþmeye baþladýðý zamanlarda keþke netflix hissesi alabilsem derdim.
Þimdi kaba bir hesapla 2015 yýlýnda hisse 50$ civarýnda 3 yýlda 350$ olmuþ.Üstüne dolar/tl 3'den 4.8'lere geldi.
2015'de 1.000$ dolardan 20 tane netflix hissesi almýþ olsaydýk þuan 7.000$ olurdu birde kur farký 7.000x4.8=33.600 TL olurdu.
3 yýlda 3.000 TL 33.600 TL oluyor.Gerçekten güzel bir yatýrým ancak vergi kesintileri,saklama maliyetleri,üstüne Türkiye deki gelir vergisi,komisyon ücreti oraný derken elde ne kalýrdý bilmiyorum. Çok fazla kesinti var gibi yoksa çok karlý bir iþlem gibi duruyor.Hem kura karþý korunuyoruz, hemde yükseliþten yararlanýyoruz.Eðer temettü veren baþka bir hissemiz olsaydý birde temettü geliri oluyor.
Tabi þuan amerikan borsalarý sürekli yükseliyor balon söylentileri fazla, Dolar/tl tepelerde, netflix gibi bir hisse bir daha bulunabilir mi muamma. O yüzden fýrsat kaçtý gibi biraz.
Bu tarz gerçekten yükseleceðine inanýlan bir hisse olursa almak ve uzun bir süre saklamak mantýklý gibi ama gördüðüm kadarýyla abd borsasýnda sert hareketler oluyor gerçekten karda ve zararda satmamak sabýr ister ama alým satým komisyonundan dolayý fazlada hareket edilemez.
teþekkür ederiz.
Yurtdýþý borsanýn yaygýnlaþmasý adýna takipçilerin çoðalmasý önemli.
Büyük bir realizasyon gelmesi halinde bizim için daha cazip olacaktýr. 2 önemli gider olan vergi+iþlem komisyonu hala önümüzde bir engel.
yinede uzun vadede temettü olayý hem az riskli hem de maliyeti düþük tutma açýsýndan tek seçenek gibi gözüküyor.
syg.
“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Yer Ýmleri