Selamlar su sirketi kesf ettim https://libertex.com/shares
tabi sirketin merkezinin kibrista olmasi beni killandirdi mutlaka benzeri, iyi sirket varidr dedim ve bunu buldum https://www.fxpro.co.uk/trading/shares
Fxpro'nun reklamlari Amerikan Bloombergte felan hep donuyor ve merkezi ingilterede muhtemelen daha guvenlidir
Asil konuya gelirsek bu sirketlerle yatirim yapmak cok kolay sadece Forex degil hisse alim-satimi yapilabiliyor ve daha pek cok yatirim secenegi var ETF lerde dahil
bankamit kartini tanitip direk parayi yatirabiliyorsunuz, acikcasi denemelik az miktarda hisse almaya calisacagim abkayim minimumlari neler,
bu konuda deneyimi olan varmi ?
bu aracilari kullananlar varmidir ?
simdi livechatte Fxpro'da eleman vergi kesmediklerini soyledi super
Stefania
9:39 am
Kindly note that we do not deduct funds for taxes
However regarding any charges about this you will need to contact your local tax authority
FxPro yetkilisi turk biri mail atti ve Kibris numarasindan aradi , aramaya cevap veremedim ama mailde konusuyorum, sorularimi kendisine sordum cevabina istinaden sizi bilgilendirecegim
Cevaplar için teþekkürler, kusura bakmayýn iþ yoðunluðundan dolayý daha önce yazamadým,
Bende biraz arada kaldým açýkçasý,Ýþyatýrýmýn telefonda söylediði 7+7 Lot baþýnda iddiasý "DEMO" da öyle çýkmadý, alým satým la 1 kontrat 25 $ ortalama
Çoðu aracý kurum benzer fiyat verdi, "interactive brokers"'ýn arayüzünü kullanan gedik ve yatýrým finans ile konuþmadým ama benzer fiyatlar çýkar zannediyorum...
Hatta YK da 30 a kadar çýkýyor min. komisyon.
225 dolar brüt kazançla çýksanýz iþlemden 200 dolar kar üstüne min. TR %15 vergi...
Þimdilik bir þey yapmamaya karar verdim, bir geliþme olursa "vadeli endeks kontratý alým/satým" ile ilgili yeni bir yöntem ya da bir avantaj paylaþýrým.
Saygýlar,
Bol kazançlar.
fonun satacaðýn günkü fiyatýyla hesaplayýp 150 bin bulduysan, 50 bin tl kazancýn vardýr, eline 45 bin tl net geçer (% 10 kardan stopaj kesintisi) yönetim gideri, diðer fon giderleri o getirinin içinde, aslýnda % 50 den fazla kazandýrýyor ama yönetim gideri, hisse alýmý satýmý için verilen komisyonlar düþüldükten sonra kalan net fiyatý açýklýyor kurumlar.
çok beðendiðin bir fonun hangi hisseye yatýrým yaptýðýna bakýp, içinden uvy için hisse de seçilebilir. ben bugün hiç temele bakmadan, sadece teknikle iki tane yabancý hissede alým yaptým. bakalým sonuç ne olacak. Micron teknology ve Twitter. bist te uvy yapýyorum, bu faiz rakamlarýna göre yukarýya çýkmayan endeks ve % 10 dan düþük temettü hiçbir iþe yaramýyor, bari burada teknik bakayým dedim. umarým biraz yukarýlara çýkar.
fon alacak arkadaþlar dolarýn nispeten düþük, ayný zamanda abd borsasýnýn da düþük olduðu zamanlarda alýma geçerseniz kazanma ihtimaliniz daha çok artar.
Burada yer alan yatýrým bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler eðitim amaçlý kendi kiþisel görüþlerime dayanmaktadýr. katýlmadýðýnýz görüþüm olursa yapýcý bir dille gelen her tür eleþtiri beni sevindirir. herkese bol kazançlar.
hocam ne þanssýz bir yorum olmuþtesla destekten dönmüþ, 260 dolara alýnabilirmiþ, þu an 295 dolar. teknik çalýþmýþ resmen. bu arada yabancý borsalarda epey bilgilisin, takdir ettim fakat geçen seni isyat forumunda gördüm, mevcut faiz oranlarýna göre ve isyat sermayesinin çok fazla arttýrýlamamasý nedeniyle þu an için çok tercih edilmeyebilir gibi. hala toplamaya devam mý?
Burada yer alan yatýrým bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler eðitim amaçlý kendi kiþisel görüþlerime dayanmaktadýr. katýlmadýðýnýz görüþüm olursa yapýcý bir dille gelen her tür eleþtiri beni sevindirir. herkese bol kazançlar.
slm,
yok ondan deðil. hem alsat için yabancý hisselerle ilgilenmiyorum hemde temettü vermeyen hisseleri incelemiyorum.
iþlem maliyeti az olan için tabiki tesla gibi fýrsatlar var.
vala iþyat olayý farklý. ROI 4,5 sene. yani 4,5 senede yatýrým geri dönüyor. Kurumsal hayata veda ettiðim için bana maaþ gibi geliyor.
200 ho ortalama altýnda toplamaya devam.
Yurtdýþý borsalarda da iþyat tarzý hatta ondan daha iyi hisse/fon aramaktayým bu arada.
aslolan temettü = finansal özgürlük
syg,
“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
ben de bistte temettü veren hisse topluyorum yaklaþýk 1,5 yýldýr. bu aralar enflasyondan ve dövizden dolayý tat tuz yok bana göre. siz sanýrým düþük enflasyon döneminde baþladýýnýz, temettü verecek hisse sayýsýný arttýrdýnýz ve temettü emeklisi oldunuz. þu an için o çok zor gibi. çünkü enflasyon % 30 a yakýn, gelen en iyi temettü % 10 un biraz üzerinde, temettü veren birçok hisse temettüden ayrý olarak ayrýca da prim yapmýyor benim gördüðüm. (soda vs. hariç)
4,5 senede geri dönüyor demiþsiniz. faiz oranýný (enflasyonun biraz üzerinde kabul edelim) % 30 kabul edersek. 100 birimlik vadeli hesaba yapýlan bir yatýrýma 30 lira vade farký gelir, yýlda % 30 geri dönüþü var. 2. yýl 130 birim tl * % 30 = 169 birim, 3. yýl. 169*% 30 = 2,19 küsüratý atarsak 200 birim tl olur. 100 ana para 100 de gelen toplam vade farký. vadeli hesaplarda ana parayý kurtarma 3. yýlda oluyor, böyle bir ortam varken isyat için 4,5 sene beklemek hatalý gibi duruyor. (hatalý bir tespitim var mý buraya kadar? varsa eleþtirileri bekliyorum. )
yabancý borsada al sat yapmamanýzýn sebebi alým ve satým komisyonu mu sadece? yoksa ülkeye getirince kesilen vergi mi? (vergi barýþý olmadýðý dönem harici) ben kýsa vadede istediðim seviyeye gelince al sat yapmayý düþünüyorum da. hatta söylediðim gibi baþladým. parayý sürekli orada tutacaðým, varlýk barýþýna vs. denk gelirsek (anladýðým kadarýyla sürekli yapýlan bir uygulama)
abda borsasýnda verilen en yüksek temettü yanýlmýyorsam % 6 civarýnda, bizde isyat % 20 yi geçebiliyor. orada enflasyon ve faizler düþük olduðu için sanýrým % 6 temettü cazip, bizde o kadar cazip deðil gibi (dolar kurunun daha fazla artmayacaðýný düþündüðümüzde) böyle bir ortamda isyat tarzý % 10 üzeri temettü veren þirket varsa paylaþabilirsen çok iyi olur.
finansal özgürlüðüne kavuþmuþ biri olarak nasýl kavuþtuðun konusunda bizleri de bilgilendirebilirsen çok güzel olur -benimde hedefim bu çünkü, fakat son faiz artýþý, hisselerdeki gerileme tedirgin etti, bu yüzden yabancý fonlar ve yabancý borsalara bakmaya baþladým. çok özel deðilse tabi ki. en azýndan kar topunun nasýl büyüdüðünü daha yakýndan anlamýþ olurduk, cevap için teþekkürler, selamlar.
Burada yer alan yatýrým bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler eðitim amaçlý kendi kiþisel görüþlerime dayanmaktadýr. katýlmadýðýnýz görüþüm olursa yapýcý bir dille gelen her tür eleþtiri beni sevindirir. herkese bol kazançlar.
Yer Ýmleri