@tradeshark,
cevaplar için teþekkürler, keþke ben de senin borsaya girdiðin zamanlar heves edip tam anlamýyla girebilseydim. tam rallinin baþýna denk gelmiþsin. ben finansal eðitime 1,5 yýl önce baþladým, yatýrýmlar ancak yeni yeni baþladý. bir bölüm bist te, bir bölüm yabancý yatýrým fonlarýnda (geçen yýldan beri keþke daha önce girseydim) bir bölümü de abd borsasýnda. epey dengeli sepet yapmaya çalýþýyorum. finansal piyasalarý araþtýrma merakým geç geldi, yoksa ben de þimdiye temettü emeklisi olmuþtum. umarým yakýn zamanda saðlam bir getiriye kavuþurum, gerçi þu anki siyasi ortamla çok zor gibi.
bist ve bilinçli yatýrýmcý olma iþine geç ve tesadüfle tanýþtým. 6-7 yýl önce birinin tavsiyesiyle alkim almýþtým, borsa hakkýnda hiç bilgim yoktu. 6,4 gibi alýp 6,6 gibi satmýþtým yanýlmýyorsam. sonra bir daha hiç bakmadým. 5-6 sene sonra tesadüfen alkim in 28 tl olduðunu gördüm ondan sonra bir ilham geldi, zararýn neresinden dönülse kardýr.
abd deki hisselerde al sat yapýp parayý orada tutmayý ve büyütmeyi düþünüyorum. oradan gelecek kazancý yine orada deðerlendireceðim. türkiyede varlýk barýþý olursa o zaman getirip burada tl ye çeviririm diye düþünüyorum, bu þekilde olunca vergi kaybýmýz olmuyuor doðru mudur?
yabancý fonlar konusunda epey biþeyler biliyorum sanýrým, yardýmcý olacaðým konu olursa çekinme. bu fonlarda alýþ ve satýþ arasýnda makas yok genelde ama yapý kredi yabancý teknoloji fonunda alýþ ve satýþ fiyatý farklýdýr mesela. cevap için tekrar teþekkürler.
Burada yer alan yatýrým bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler eðitim amaçlý kendi kiþisel görüþlerime dayanmaktadýr. katýlmadýðýnýz görüþüm olursa yapýcý bir dille gelen her tür eleþtiri beni sevindirir. herkese bol kazançlar.
Yer Ýmleri