Amerika masadan kalkmýþ çin ile anlaþmadan dönmüþ.
Amerika masadan kalkmýþ çin ile anlaþmadan dönmüþ.
https://www.ft.com/content/466cc9e2-...6-46fc3ad87c65
bu sebeb galiba borsanin kirmiziya donmesi ,
S&P 500 Futures 2,639.12 +7.12 +0.27%
S&P 500 2,632.90 -37.81 -1.42%
Nasdaq 100 6,646.81 -137.79 -2.03%
Dow 30 24,404.48 -301.87 -1.22%
The 10 Best Utility Stocks to Buy for Safety and Dividends
https://www.kiplinger.com/slideshow/...nds/index.html
burda utilitilerden cok konusmuyoruz bence, ortalma dividentleri %5-6 olan cok saglam sirketler var ve hemen hemen butun divident portfoylerinde goruyorum
SO
D
DUK
NEE
PPL
PBA. gibi sirketler dikkatimi cekiyor
Son düzenleme : richardbozkurt; 23-01-2019 saat: 07:51.
Selamlar. Benim de isyatirimda hesabým var ama henüz iþlem yapmadýðým için giderleri tam olarak bilmiyorum. Bir kaç sorum olacak yanitlayabilirseniz:
1. Al sat dýþýnda parayi Türkiye'den uluslararsý hesaba aktarýrken ve geri alýrken de gider var mý?
2. Üstteki soruya yanýt evetse, hisse sattýktan sonra Türkiye'ye parayý cekmezsek vergi tahakkuk ediyor mu alým satým için?
Teþekkürler
---------------
Paylaþtýklarým bildiðimi düþündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaþýmým yatýrým tavsiyesi deðildir. Saygýlarýmla
Selamlar. Þu an içinde bulunduðum uzun bir yolculuk sýrasýnda forumun tamamýný okudum. Emeði geçen ve paylaþýmda bulunan herkese teþekkürler.
Bazý soru iþaretleri oluþtu kafamda sizlerle paylaþmak istiyorum. Belki cevabý olan olur:
1. Açtýðýmýz yurtiçi yerleþik ya da yabancý menseili yatýrým kuruluþlarý vasýtasýyla yurtdýþýna aktardýðýmiz para ile yatýrým yaptýktan sonra bu (yurtdýþý hesaba) ödenen ve kaynaðýnda vergilendirilen temettü ve alým satým kazançlarýný Türkiye'ye cekmedigimiz durumda Türkiye'de vergi ödememiz gerekiyor mu?
2. Bir forumdas bu ay sormuþ sanýrým aldýðý temettuleri otomatik olarak reinvest eden ETF vb var mý diye. Temettü un 30% ya da türk olarak uðraþý çekersek 20% ile vergilendirildigi (ki ETF bi reinvestmenti otomatik yapýlýrsa düz 30% vergilendirilebilir) durumda pek de bir avantaj sunmuyor bizi yeni alimlarin komisyon masrafindan kurtarmak dýþýnda.
3. Vergi avantajý olan bir ETF varsa (ki var mýdýr sorarým sizlere ?) temettü reinvestment konusunda avantajlý olabilir.
Þahsen yatýrým yapmak istediðim 5 adet hisse belirledim ama bu komisyonlarda ve risk azaltma adýna ETF ler uzun vadede çok daha mantýklý geldi.
---------------
Paylaþtýklarým bildiðimi düþündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaþýmým yatýrým tavsiyesi deðildir. Saygýlarýmla
Bir sorum daha olacak:
Cost averaging ile düzenli olarak hisse senedi ya da ETF aldýðýmýzý düþündüðümüz durumda alým satým kazancý nasýl vergilendirilecek ya da enflasyona endekslenecek? Ör 20 yýldýr ayný enstrümaný alýyorum, bu sene bu enstrümandan biraz satýþ yaptým. Hangi alým maliyetime göre endeksleme ve vergilendirme yapýlacak? Deneyimi, bilgisi ya da fikri olan var mý acaba?
---------------
ETF ile ilgili analiz ekledim.
detaylar
https://dividendexpert.blogspot.com/...rm-fonlar.html
![]()
Son düzenleme : Trade Shark; 26-01-2019 saat: 20:12.
slm,
1-. Yurtdýþý olsun veya yurtiçi kurum olsun tüm hesaplar TR vergi dairesinin kaydý altýndadýr. Kýsaca beyana tabidir.vergi ödenir.
2-. Re-invest ile ilgili yazmýþtým. Maliyetten dolayý dezavantajlý.
3-.Vergi avantajý olan ETF' ne yazýkki yok. Otomatik %30 vb. kesintiler sabit.
+
4-. Cost averaging olayý yine maliyetli olacaktýr. Alým/satým yapýlan tarih ve o tarihteki MB kuru dikkate alýnýr.
Vergilerle ilgili önceki sayfalarda Sn.Dudu detaylý anlatmýþtý. Endeksleme kýsmý ayrýntýlý baya. O konuda net bilgim yok.
“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Yer Ýmleri