Rica ederim. Biraz sabýr ve ilgi gösterirseniz, hem uzun vadede çok faydalý olacaðýný düþündüðüm ve baþlýðýn konusuna da daha uygun olacak þekilde þurayý incelemenizi önereceðim:
http://www.moneychimp.com/articles/v...stockvalue.htm
Buradaki metodlarla herhangi bir hisseye öngörü ve kar beklentilerinize göre bir "deðer" biçebilirsiniz.
Ben 10 yýllýk bir vade için herhangi bir hisse için indirgenmiþ kar ve indirgenmiþ temettü yöntemlerinin sonucu deðerlerin ortalamasýný hisse deðeri olarak kullanýyorum. Bahsettiðim Türk hisseleri içinse finansallarýnda bir bozulma olmadýðý (borçluluk/özsermaye oranlarý yükselmediði ve özsermaye karlýlýklarý düþmediði müddetçe) fiyatlarý deðerlerinin altýnda oldukça almaya devam etmeyi düþünüyorum birikim yapabildikçe. Hissenin fiyatý eder derðerine yaklaþtýkça aðýrlýðý diðer hisselere kaydýrmayý deniyorum. Burada dikkatinizi çekmek istediðim husus makroekonomik(risksiz getiri oraný deðiþimi) ve hisseye özel deðiþiklikler oldukça hissenin eder deðeri de deðiþiyor..
---------------
Paylaþtýklarým bildiðimi düþündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaþýmým yatýrým tavsiyesi deðildir. Saygýlarýmla
twitterdan Almanya borsasýna ile ilgili bir paylaþým..
FAZ endeksi Frankfurt borsasýnda önde gelen 98 þirketten oluþur.
---
Sermaye piyasalarýnýn geliþiminde temettü gelirlerinin katkýsý...
Almanya'da borsadaki 98 büyük þirketten oluþurulan FAZ endeksindeki firmalar 2018 faaliyetlerinden dolayý 50 milyar Euro temettü daðýtacak. Bu bir önceki seneye göre %4.4 artýþ ve rekor. 2013'e göre %50 artýþ...
@AlperUcok
![]()
“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Merhaba konu baþlýðýný baþýndan sonuna kadar okudum. Çok deðerli bilgiler ve görüþler var. Ama anlayamadýðým bir konu var. Td Ameritrade güven vermiyor, doðrudur. Ama Interactive Brokerage neden hiç konuþulmadý anlamadým. 1 dolar civarý bir komisyondan bahsediliyor, ayrýca minimum 10.000 dolarlýk hesap depozitosunu kaldýrdýlar diyebiliyorum. http://paranya.com/yurtdisindan-hisse-senedi-almak/ burada da bazý sorulara yanýt verilmiþ.25 dolarlýk komisyonlardan kurtulmak dileðiyle...
Slm,hoþgeldiniz..
Aslýnda en uygun tek yurtdýþý seçenek Interactive Brokers. Fakat ekstra masraflar yüksek olacaðýndan alým-satýmý sürekli yapmak isteyen için mantýklý. Para çekme ücreti ve Swift ücretlerini katýnca maliyet yükseliyor. Birde Türkiye'de muhatap bulmak önemli.
Ama vergiden dolayý uzun vadeli yatýrým þeklinde yani al-tut þeklinde bir yurtdýþý yatýrýmýný tercih ediyorum.
Türkiyede tercihim QNB finans eðer yurtdýþý açacak olsam IB olurdu. Gönderdiðiniz linkte Can balkan çok ayrýntýlý özetlemiþ.
Syg.
“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Bence al-tut tipi yatýrýmda da avantajlý olabilir IB. Özellikle senede bir kere toplu para gönderimi ve çekimi yaparsak. Aslýnda tüm dünya genelinde ucuz kalmýþ hisseler görüyoruz. Gerekirse kademeli alýmlar, riski yaymak adýna da farklý farklý þirketlere yatýrým yapmak benim stratejim olacak.
Syg,
Yer Ýmleri