Bu tür yeni kurulan kuruluþlara temkinli girmek gerekir. Sistem oturana kadar tüm sýkýntýlarý ilk giriþ yapanlar çeker. Ayný zamanda sistemin devamlýlýðý bir soru iþareti olur.
Son günlerin en iyi örneði KOCA! halkyatýrým neredeyse bir yýl önce kullanýma açtýðý yurtdýþý piyasalar tarafýný ekim sonu itibariyle kapatacaðýný açýkladý. Ne yazýk ki bir kez daha bizi þaþýrtmadý. Bu ve buna benzer olaylar nedeniyle ülkemize yatýrým yapma konusu gerçekten büyük bir soru iþareti.
katkýda bulunan tüm arkadaþlara teþekkür ederim
ben de yabancý hisse senetleri olarak ; regi... mycronic publ...plus500...somero... novo nordisk.... mastercard... logitech... market axess...horizon finance..... ve tabii ki berkshire hathaway hisselerini beðeniyorum...belki incelemek isteyen arkadaþlar olur diye paylaþmak istedim...
benim bulduðum eft ler performans olarak burada paylaþýlan arkk ve vdet eftlerinden daha geride olduðu için özellikle bu eftleri öðrenmek iyi oldu
bunun yanýnda bizdeki aft ve eurobondlar da çeþitlendirme açýsýndan önemli bence ..
malesef borsa istanbulun 2009-2014 arasýndaki performansý son beþ yýlda yerini dolar bazýnda diplere býraktýðý için özellikle türkiyede temettü yatýrýmýna baþlamanýn çok anlamý kalmadý... yabancýlar gittiðinde algolar piyasada yatýrým yapmayý imkansýz hale getirdi... kur zararý ve enflasyon da cabasý .. 2000 model bir arabanýn bistteki pek çok þirketten daha iyi getirisinin olduðunu kabul etmek gerekiyor... bir çok þirketten daha saðlam temelinin olduðunu da...
inþallah bu midas güzel bir platform yapar da rahatlýkla ve uygun masraflarla iþlem yapabiliriz ...
çeþitlendirme için yabancý hisselerin .. eftlerin... aft gibi fonlarýn eurobondlarýn çok önemli olduðunu düþünüyorum...
tüm arkadaþlara paylaþýmlarý için teþekkür eder iyi haftasonlarý dilerim... saygýlar![]()
yazdýklarým tamamen kiþisel yorumlarým olup hiçbir þekilde yatýrým tavsiyesi deðildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileðiyle...
Arkk getirisi dalgalý bir fon, ben performans volalitesi düþük fon tercih ederim. Yüksek getiri isteyen tercih edilebilir ama neye girdiðini bilerek. Mesela kategori ortalamasý 37 iken, fonun F/K'sýnýn 87 olduðunu bilelim.
Fon UCITS de deðil, vergi ile ilgili farklý durumunu da hesaba katmak gerekir.
Saygýlar.
Arkk etf aktif olarak yönetilen bir etf. Cathie Wood tarafýndan 2014 yýlýndan beri yönetiliyor. Son dönemin en kazançlý aktif fonu diyebiliriz.
Özellikle bu tarz etf lere yatýrým yapmak isteyenlere TEKNÝK ANALÝZ öðrenmeyi tavsiye ederim. Çünkü bu tarz etfler zaten TEMEL ANALÝZ iþini hallediyorlar.
Arkk etf F/K yüksek olduðunu belirtmiþsiniz ancak baþta S&P olmak üzere abd endeksleri yüksek fk ile iþlem görüyor. Arkk etfÝ yýlýn baþýndan beri %83 getiri elde etmiþ durumda. 5 yýllk ortalamasýnýn %35 olduðunu biliyoruz o nedenle bir düzeltme beklemeliyiz.
Ucits konusu ile yine bir vergi kabusu söz konusu olmuþ. Alým satým kazancýnýn vergisi ucits olmasý veya olmamasý arasýnda bir fark var mýdýr? yoksa temmetü için mi yazdýnýz?
Eðer temmetü için ise problem olacaðýný sanmýyorum çünkü verimlilik çok düþük. Ancak alým satým kazancýndaki ucits durumunda farklýlýk varsa bizi aydýnlatýrsanýz sevinirim.
Saygýlar.
Son düzenleme : mr.investor; 26-09-2020 saat: 23:17. Sebep: hatalý yazým
F/k sýný kategorisindeki f/k ile kýyasladým.
Onlar da abd'de.
Kategorisindeki performansýnýn bir yýl ilk %1'lik dilimde , bir baþka yýl %98'lik dilimde olmasý benim için kýrmýzý bayrak.
Bu performansýnýn belli koþullara baðlý olduðunu gösteriyor.
Ben, belirttiðim gibi, performans konusunda daha az oynaklýk tercih ederim, ancak benimki doðrudur diye bir þey yok. Tercih meselesi.
Vergi konusunda Sn kirk7'nin ayrýntýlý paylaþýmlarý var önceki sayfalarda.
Asýl sorun veraset vergisinde ortaya çýkýyor.
Veraset vergisinin limiti ile sorunu olmayan için önemsiz olabilir.
Saygýlar.
Saygýlar.
Yer Ýmleri