Cimer'e varlýk barýþý ve iþyatýrým ile ilgili sorun sordum. Vergi dairesi baþkanlýðýna veya defterdarlýða baþvurmamý istiyor. Yanýt aþaðýda. Ben tatilde olduðumdan gidemiyorum. Ýçinizde baþvurabilecek olan var mý? En azýndan hepimin aydýnlanýrýz. Bu konuyu kafaya takma sebebim hangi veriye güvenebilirim bilemiyorum.
Merhaba. Türkiye'de Ýþ Yatýrým firmasý aracýlýðý ile ABD'de hisse senetlerim var. Bu hisse senetlerini varlýk barýþý kapsamýnda getirtebilir miyim? Yoksa aracý kurum yerli olduðu için olmaz mý?
Ýlgi : 07/12/2020 tarihli ve 2005449527 baþvuru sayýlý baþvurunuz.
Ýlgide kayýtlý baþvurunuz incelenmiþ olup, aþaðýdaki açýklamalarýn yapýlmasýna ihtiyaç duyulmuþtur.
213 sayýlý Vergi Usul Kanununun 413 üncü maddesinde mükelleflerin, Gelir Ýdaresi Baþkanlýðýndan veya bu hususta yetkili kýldýðý makamlardan, vergi durumlarý ve vergi uygulamasý bakýmýndan müphem ve tereddüdü mucip gördükleri hususlar hakkýnda yazý ile izahat isteyebileceði hüküm altýna alýnmýþ olup, konuya iliþkin olarak, 28/8/2010 tarihli ve 27686 sayýlý Resmi Gazete'de yayýmlanan Mükelleflerin Ýzahat Taleplerinin Cevaplandýrýlmasýna Dair Yönetmeliðin "Özelge talep edilecek merci" baþlýklý 10 uncu maddesinde;
"(1) Özelge, mükelleflerin gelir veya kurumlar vergisi bakýmýndan sürekli mükellefiyetlerinin bulunduðu vergi dairesi baþkanlýklarý ile vergi dairesi baþkanlýðý bulunmayan illerde defterdarlýklardan talep edilir.
(2) Diðer mükellef veya vergi sorumlularý özelge talepleri için, ikametgâh veya kanuni merkezlerinin bulunduðu vergi dairesi baþkanlýklarý ile vergi dairesi baþkanlýðý bulunmayan illerde defterdarlýklara; ikametgâhý veya kanuni merkezi bulunmayanlar ise Ankara, Ýstanbul ve Ýzmir Vergi Dairesi baþkanlýklarýndan herhangi birine baþvurur.
(3) Özelge talepleri, Baþkanlýðýn internet sitesinde bir örneði yer alan Özelge Talep Formu kullanýlmak suretiyle yapýlýr. Söz konusu form kullanýlmaksýzýn yapýlacak özelge talepleri kabul edilmez." düzenlemeleri yer almaktadýr.
Bu çerçevede, ilgide kayýtlý dilekçenizde belirtilen hususlara iliþkin olarak, mükellefiyetinizin bulunduðu Vergi Dairesi Baþkanlýðý/Defterdarlýk nezdinde özelge talebinde bulunmanýz gerekmektedir.
Bilgilerinize sunulur.
Bence yanlýþ bilgi vermiþler. Varlýk barýþý için kullanýlan resmi belge burada :
Baþlýkta göreceðiniz üzere bunu varlýklarý getireceðiniz bankaya/aracý kuruma veriyorsunuz.
Zaten varlýklar yurtiçinde ise(saklamasý yurt dýþýnda olsa bile) böyle bir belgeyi hazýrlamaya ne gerek var, ekstre yeterli olurdu.
Saygýlar.
Vergi ve olumden kacis yoktur derler gavurlar.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Varlýk barýþýndan yararlanýrken varlýklarý Türkiyedeki banka/aracý kurum'a getirmek gerekiyor. Benim vurgulamak istediðim nokta varlýklar zaten Türkiye ise böyle bir belgeye gerek olmayacaðý idi. Yani örnek olarak iþ yatýrýma iþ yatýrýmdaki varlýklarýnýzý bildirme gibi saçma bir durum oluþurdu.
Form varlýk barýþý genel tebliðinin ekidir.
Son düzenleme : Epicurist; 22-12-2020 saat: 23:27.
Saygýlar.
Ben yapmam. Ama interactive brokers'tan hesap açýp Ýþ Yatýrým'dan oraya virman yapabilirsiniz. Ben sorduðumda virman olduðu söylendi.
USD TRY düþer mi yoksa yükselir mi?
Dolar tl, 7.6319 iþlem görüyor. Performans olarak bir bakalým:
1 haftada yüzde −2.08,
1 ayda yüzde −4.57,
3 ayda yüzde −0.41 olarak yakýndan takip etmekteyiz.
Bu sene performansý yüzde 28.42 kar/zarar oranýnda bulunuyor.
USDTRY ye dair indikatörlerin raitingi Nötr sinyali veriyor.
Müthiþ osilatör −0.15855594 S seviyesindedir. Stokastik %K (stoch) çizgisi yüzde 7.10 A seviyesindedir.
Kýsaca, baþka bir ekonomi ve gündemdeki geliþmelere baðlý olarak genel anlamda Sat sinyalleri alýnmaktadýr.
Yer Ýmleri