Bayadýr karþýlaþýlan bir durum bu;
https://twitter.com/btcturk/status/1...336607234?s=21
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Bayadýr karþýlaþýlan bir durum bu;
https://twitter.com/btcturk/status/1...336607234?s=21
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
iþcepten yabancý hisse almak için sanýrým iþ yatýrým'da hesap açtýrmak gerekiyor.. bu ekran viop ekranýyla(trademaster) ayný mý? iþ yatýrým viop için benden min. 25 bin hesap açtýrmam gerektiðini söylemiþti ama yurt dýþý hisse alýmýnda böyle bir þey yok sanýrým.
iþcep'ten hiç hisse alan yok mu? bize bir yol gösterse nasýl yapýlýr?
vergi konusuna gelince eðer beyan etmezsek ilerde çýkabilecek herhangi bir aftan faydalabilir miyiz? mesela bir tanýdýðým hiç baðkur ödemiyor 3-5 yýlda bir aftan faydalanýp yatýrýyor.
Ýþbankasý üzerinden hesap açtýðýnýzda alt limit yok. https://www.isbank.com.tr/iscep-yurtdisi-piyasalar
uygulamanýn altyapýsý , SaxotraderGO https://apps.apple.com/us/app/saxotradergo/id406970077
--
Hisse alým ile ilgili bir video kaydý yüklemiþtim. QNB finans ile ilgili örnek var videoda. benzer platformlar.
https://www.youtube.com/watch?v=ocUp...DIVIDENDEXPERT
--
Vergi affýndan yararlanamazsýnýz. Hesap yurtdýþýnda deðil çünkü. 100-200 dolar bile alým satým kazancýnýz da olsa beyana tabidir.
https://dividendexpert.blogspot.com/...37619282630478
--
Hazine ve Maliyet Bakanlýðýna "%10" stopaj kesilsin önerisinde bulundum.
Bu vergi kanunu deðiþmeden yurtdýþýnda yatýrým , rüzgara karþý ok atmaktýr.
“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Yurtdýþý Borsalarýnda Hisse Senedi Ýþlemleri alakalý bir telegram grubu var mý arkadaþlar? Orada konuþup bilgi paylaþýmý yapabiliriz aslýnda
PhillipCapital'ýn 8$ komisyon fiyatý iyiymiþ ama sitesine baktým belirli hisseler alýnabiliyor izleme listemde olan realty income, Automatic Data Processing, T. Rowe Price Group yoklar mesela..
Ben önceki hafta bistten sýkýldým artýk dedim, hem 18.00 de bitiyor. Gece 12 ye kadar borsa devam etmeli dedim ve Amerikan borsasýna giriþ yaptým. ÝÞCEP ile.
1-ÝÞCEP TE ÖNCE DOLAR HESABI AÇIP DOLAR ALMAK GEREKÝYOR. (Bu iþlemleri gündüz yapýn, gece marjlar çok açýk, pahalý satýyor)
2-ÝÞCEP YATIRIM HESABI-YURTDIÞI ÝÞLEMLER MENÜSÜNDEN SÖZLEÞMELERÝ ONAYLA. (3 ADET GALÝBA. ANKET GÝBÝ BÝR FORM VAR, ONU DA DOLDUR)
3- SIRASIYLA ; YATIRIM HESABI-YURTDIÞI ÝÞLEMLER- PARA YATIRMA MENÜSÜNE TIKLA . DOLAR HESABINDAN ALIÞ YAPACAÐIN KADAR DOLAR YATIR (Sabahtan öðlen 13.00 e kadar bu iþlemi yapýn)
4- AYNI SIRA ÝLE YURTDIÞI ÝÞLEMLER MENÜSÜNDEN ALMAK ÝSTEDÝÐÝN HÝSSENÝN ADINI GÝRÝP ADET FÝYAT GÝR VE ONAYLA
5-NOT: 10 BÝN DOLARA KADAR 25 DOLAR ÝÞLEM ÜCRETÝ ALINIYOR. YANÝ 100 -200 DOLARLIK ÝÞLEMLER UZUN VADELÝ DEÐÝLSE AKIL KARI DEÐÝL.
Hiç bir bilgim olmadan trtrading de bist için yaptýðým tarama methodu ile küçük þirketler arasýnda tarama yaptým. Diplerde olup dönüþ sinyali vermiþ ve büyüme potansiyeli olan hisselere baktým.
4-5 þirket kalmýþtý ve 0.1850 fiyatý ile CTRM Castor Maritime tam bana göre dedim. Ýlk hissem kumar hissesi olsun dedim ve 0.19 alýþ verdim. Neyse sonra 0.21 den yine aldým. Ertesi gün o ne? 0.47 görüp 0.20 lere düþmüþ. Aaaa dedim günlük marj da yokmuþ.)
Neyse hiç incelemeden daldým ya, öðreniyoruz. Baktým bir haber gelmiþ. 180 gün süre vermiþler 1 USD üzerine çýkmasý gerekiyormuþ. Ýyi mi kötü mü bilemedim. Sonra bilmem kaç adet hisse satýþý vs.
Bu arada atladým galiba bir de gemi alým haberi geldi. Ýyi iyi büyüme yolunda dedim vs vs
Neyse dün bugün güzel çýktý 0.20 maliyetli hissem, 0.30 larda . Uzun vade satmam artýk, ya batsýn ya çýksýn, 5 sene dursun fikrindeyim.
Ocakta 18 Yaþýna giren oðluma da hesap açýp bistten EPLAS hisse aldýrdým. Girdin madem Amerikayý da keþfet dedim, 200 USD lik CTRM hissesi ona da aldýk. Üniversite bitene kadar satmama fikrinde. 10 dolar olursa 100 dolar olursa diye hesaplar içinde.)
Yer Ýmleri