Ýlk yurtdýþý hesabýmý açtýðýmda yurtdýþýnda Isyat tarzý hem fon olup hemde düzenli temettü veren var mýdýr diye baya araþtýrmýþtým.
2018-2019 yýlý boyunca 24 ay EVT portföyümün favorisiydi.
net %5 verimliliðe geliyor mevcut fiyatta. Düþükten alan için %8'e kadar çýkartýlabilir verimlilik.
dolarla mý maaþ alýyorsunuz sorusuna yanýtým EVT olurdu![]()
“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Temettü geliri için REIT'leri öneririm. Gayrimenkullerden kira toplayýp temettü olarak ödüyorlar. Ayný dolarla ev, mülk kira getirisi gibi. Bana ayda yaklaþýk 400 dolar aylýk kira getiriyor. Aylýk ödeme yapanlarý da var. GArantici olanlara öneririm. Benim borsa ile iþim yok. Sadece REIT'lerle ilgileniyorum kira amaçlý. Yüzlerce binlerce kiracýyla REIT'ler uðraþýyor. Ev sahibi olmaktan daha da rahat.
400 dolar getiri için 600.000 TL'lik hisse almýþtým. Þu anda 1 milyon 200 bin TL oldu. Varlýðým arttýðý için kira getirisi düþük kalabilir ama dolara karþý güvence. YAlnýz REIT'lerde dikkat etmeniz gereken Mortgage REIT (mREIT) olmamasý. Ellerinde gayrimenkul yok. Mortgage satýyorlar. Ellerinde maðaza, iþyeri, ev olan REIT'lere yatýrým yapýn. Benim aldýðýmda temettüler yüksekti. Varlýk artýnca düþük gibi gelebilir kiralar ama dolarla getiri. Ben memnunum. Ayný zamanda REIT'ler gelirlerinin %90'ýný kiradan saðlayýp temettü olarak saðlýyorlarsa vergiden muaf. (Biz deðil.)
Herhalde o da öyle gelirinin %90'ý kira ise. Herhalde meþhur Empire State.. Benim elimde aylýk ödeyenler, öðrenci yurtlarý, maðazalar, Huzurevlerine kiraya verenler var. Ýsterseniz depo kiraya verenler de var. Alýþveriþ merkezlerinden kira alanlar vs.
Bir de borsayla uðraþmam diyenler için bir yer var. Getirisi daha iyi.
https://fundrise.com/
Toplu olarak ev alým satým kira getirisi, yapsat vesaire yapýyorlar. Portföyünüzü sadace kira istiyorum gibisinden yüzdelere ayýrabilirsiniz. ABD vatandaþý olmak lazým. Ancak ABD'de Delaware'de þirket kurarsanýz katýlabilirsiniz. Þirket kurma online.
Yaklaþýk 10 yýldýr radarýmda burasý. Yani geçmiþi de var. Borsa için de burasý içinde bilinmesi gereken ellerinde gayrimenkul var. Yani ödediðiniz paraya bir þey olmasý daha az olasýlýk garanti açýsýndan.
Son düzenleme : sathyz; 26-03-2021 saat: 19:33.
Yer Ýmleri