Originally Posted by
Epicurist
Kanunda þöyle yazýyor:
"2. Yabancý memlekette vergi ödendiðinin yetkili makamlardan alýnan ve mahallindeki Türk elçilik veya konsolosluklarý, yoksa orada Türk menfaatlerini koruyan memleketin ayný mahiyetteki temsilcileri tarafýndan tasdik olunan vesikalarla tevsik edilmesi;
Þarttýr."
Ben bu yazýdan ilgili ülkenin Türkiyedeki konsolosluðu deðil, ilgili ülkedeki Türkiye konsolosluðuna onaylatýlacak olarak anlýyorum. ABD'deki aracý kurumlarda yapýlan iþlem için IRS'den belge almak mümkün sanýyorum. Sorun New York'daki Türk konsolosluðuna onaylatmak. Bir yýl ertelenebiliyor diye siz mi yazmýþtýnýz?
Yine kanun maddesinden:
"2 numarada yazýlý vesikalar taksit zamanýna kadar gelmemiþ olursa, yabancý memlekette elde edilen kazanç ve iratlara isabet eden vergi kýsmý bir yýl süre ile ertelenir."
Bu çok ilginç, ben yanlýþ mý anlýyorum yoksa belgeyi getireceðinize dair bir dilekçe verirseniz vergiyi bir yýl erteliyor olabilirler mi?
Belki postayla gönderip onaylý almanýn bir yolu vardýr.
evet 1 yýl erteleme oluyor.
ama bu konsolosluk iþi Türkiye bacaðý. Onu sormuþtum maliyeye. Blog linkimde direk departmanýn numarasý var.
“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Yer Ýmleri