https://www.mrfreeat33.com/tbilisi-g...y-as-an-expat/
Bi de deniz olaydi....
Syg,
https://www.mrfreeat33.com/tbilisi-g...y-as-an-expat/
Bi de deniz olaydi....
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
harika. Ozark dizisi izleyince insan gaza gelmiyor deðil
![]()
önemli noktalar ; TR'ye yakýnlýk, Non-Euro bölgesi olmasý ,Low cost ekonomi.
Yunanistan sadece 400K euro mevduat karþýlýðýnda veriyor. Sýký tutuyorlar iþi. BG ve SRB'de olabilir.
---
Twitterda da sürekli öneride bulunuyorum hazine/maliyeye. Kripto parada denetim 0 , vergi 0, ama Yabancý hisse/eurobond iþlemlerinde bize vergi katmerli diye. stopaj yapýn diye ýsrarla Lütfi Elvan'a ve Cimer'e yazýyorum.
Vergi açýsýndan adaleti 0 olan bir ülkede yaþýyoruz ne yazýk ki.
--
Bu arada 185 gün olayý TR'nin þartý. kýsaca X ülkenin vergi rejimine tabi olmanýn þartý ; 185+ TR dýþý ikamet / yýl
Son düzenleme : Trade Shark; 25-04-2021 saat: 23:38.
“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Doðrudur, onlarda da var ama arka kapý yöntemi var. Belli þartlara haiz olursanýz 185 gün orada kalmasanýz bile oturumu uzatabiliyorlar. Tr pasaporta bakýp sen 185 gün Gürcistanda kalmamýþsýn saymayýz diyebilir mi, sanmýyorum ama belli de olmaz. Ýki ülkede de 185 gün geçirmezseniz asýl ikamet telefon, tv abonelikleri neredeyse onu kabul ediyorlar diye hatýrlýyorum(çifte vergilendirme antlaþmasýndan), ama iþi bilen bir mali müþavire danýþmak lazým.
Sermaye kontrolleri gelirse aktif çalýþmaya baþlarým, çünkü servet vergisi için ortam hazýr olur.
Saygýlar.
dostlar herkes hangi platform ya brokeri hisse alim satimina kullaniyor yaza bilirmi? Turkiyede degilim ama halen ikametim de gelmemis avrupadayim. etoro kayit yapa bildim ama guvenilir degil dedilersuruyor para cekmek felan
Canlar gider heyyyy
Bu iþ dikkat çekebilir. SEC ne yapacak bakalým...
https://www.foreks.com/haberDetay?id...edfd00010167b7
"Kripto para borsasý Binance, Microstrategy, Apple ve Microsoft tokenlerini iþleme açacaðýný duyurdu.
Þirketin açýklamasýna göre, Microstrategy tokený bugün, Apple tokený 28 Nisan'da, Microsoft tokený ise 30 Nisan'da halka arz edilecek.
Hisse tokenleri geleneksel borsalarda iþlem gören bazý þirket hisselerini temel alýyor. Her bir token baðlantýlý olduðu þirketin 1 hissesine karþýlýk geliyor. Tokenler hisse hareketlerinde ve temettüden getiri hedefleyen yatýrýmcýlar tarafýndan alýnýyor.
Binance ilk hisse tokenýný 12 Nisan'da Tesla ile iþleme açmýþtý. 15 Nisan'da ise Coinbase hisse tokený iþlem görmeye baþladý."
“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Yer Ýmleri