IB'ye Ýþyatýrýmdan Hisse virman yaparsak gelecekteki varlýk barýþýndan yararlanabilir miyiz? Yoksa devlet baþtan bildiði için yararlanamaz mýyým?
IB'ye Ýþyatýrýmdan Hisse virman yaparsak gelecekteki varlýk barýþýndan yararlanabilir miyiz? Yoksa devlet baþtan bildiði için yararlanamaz mýyým?
OJT diye bir fon çýkartmýþ Finansbank %65 Nasd** - %20 Bist teknoloji. Yalnýz yeni modaya uymuþ, azami fon gideri %4,38. Ne yapýyorsunuz arkadaþ ya, yurt dýþýnda morningstar'dan 5 yýldýz almýþ fon %1 istiyor.
Saygýlar.
Israrla "açýlýþta para yatýranlarý daha hýzlý onaylýyoruz" demelerine raðmen açýlýþta para göndermemiþtim. Benim hesabý onaylamalarý uzun sürmüþtü baya yanlýþ hatýrlamýyorsam. (ikbr)
Ýlk parayý da 1-1,5 ay sonra falan yatýrdým. Aslýnda borsanýn iyice çakýlmasýný bekliyordum ama apple'ý 120 dolar civarýnda görünce dayanamadým para atýp aldým.
Bir süre güven problemi yaþadým bir de acaba hata mý ediyorum diye düþündüm tdAmeritrade'i seçmeyerek ama þimdi iyi ki açmýþým diyorum.
Yurtdýþýnda 250bin dolara kadar devlet garantisi altýnda banka hesabý sahibi (gibi) olmak ve bunun verdiði güven hissi ile istediðin dünya piyasasýna istediðin anda yatýrým yapabilme lüksü için deðer.
Hisse almasam bile dövizimin bir kýsmýný burada tutmayý düþünüyorum artýk. Ýlerisi için hedefim hesabýn büyüklüðünü $100bin üzerine çýkarmak.
Son düzenleme : Patrick Bateman; 06-05-2021 saat: 22:08.
iþ yatýrým hisse virman yaptýrmýyor. benim hisseler için olumsuz dönüþ yaptýlar. satýp öyle taþýyacagýnýz kurumdan yeniden satýn alýn dediler. tabi satýnca vergi çýkacak.
ibde olursa herþey satar parasýný getirirseniz bence olmalý. ama iþ yatýrýmdaki satýp parasýný getirince bana yine olmaz dedi gelir idaresindeki bir personel.
Ben de gelecek planlarýmý varlýk barýþý bir daha yaþanacakmýþ gibi düþünerek yapmazdým açýkçasý. Olur da denk gelirsem, o sýrada hesap da belli bir büyüklüðe ulaþmýþsa þansýmý denerim ama bütün planlarýmý ona göre yapmam.
Uzun vadede (10+ yýl) ödeyeceðiniz vergi gözünüze hiç batmayacak zaten getiri aþýrý artacaðý için.
ytd
Yer Ýmleri