Ibr hesabimizi açtýk,
Simdi sýra etf seçmeye geldi, aklýmda growth etf almak var, vug, qqqq, iwp gibi,
Her ay belli miktar alma hedefim var, birikim hesabi turu
Uzun vade icin önerisi olan var ise duymak isteriz.
Balon var diyorsun yani hocam,
Haklýsýn kesinlikle öyle görünüyor, bist den hayir yok, en azindan yurt disi ile bir miktar hedge edelim diyorum iste ben de
Yakin zamanda da bir parasal daralma görünüyor gibi ama
Emerging markets daha mi mantikli olur acaba?
Balon olduðu kesin de, bu balon patlar mý*, patlarsa ne zaman patlar o belli deðil. Yani biz bu zaman çizgisinin neresindeyiz? Geçmiþ grafiklere bakýnca herkes çok güzel ahkam keser... Ooo baba þuradan alacaktýn þuradan satacaktýn sen iþi bilmiyosun derler :D
Yani þöyle, 146'dan diyelim AAPL aldýn. Balon þiþe þiþe 250'ye kadar gidip 150'ye geri inmesi ile, 146'dan alýp 160'tan 100'e a inmesi arasýnda çok büyük fark var. Balonun baþýnda mýyýz, ortasýnda mý, yoksa sonunda mý?
*bu kadar çok para basýldýktan sonra patlamama gibi bir durum oluþabilir mi? Hiperenflasyon/yüksek enflasyon durumlarýnda hisse fiyatlarý da reel mal fiyatlarý ile orantýlý artýyor deniyor. En azýndan Peter Schiff öyle diyor.
ytd
ekleme: o etf vs aapl karþýlaþtýrmasýnda asýl kastettiðim tek hisse seçmenin sanki daha mantýklý olduðu idi. Ama orada da iþte neyse bir þey diyemem þimdi. ETF 'nin içinde Facebook, Tesla gördüðüm zaman biramýn içine sinek düþmüþ gibi hissediyorum.
ytd
Interactive brokers kullananlara;
Komisyon oranýnýzý ; Fixed mi yoksa Tiered olarak mý ayarladýnýz. Otomatik Fixed e tanýmlýyorlar. Fark eder mi acaba...
syg.
“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Tam olarak nerden bakýyoruz hocam buna. Ve fark ne acaba biliyor musunuz ? Hisse alýyorum ama sabit bir komisyon kesmiyor görüyorum. Oransal kesiyor. Midasda sabit 1,5 usd idi. Ýb de böyle olmasý hoþuma gitti gibi ama
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Yer Ýmleri