Ben þimdiye kadar arca ETF lerini aldým yani US ETF leri ile iþlem yaptým.haliyle Amerikan borsasýndaki iþlem saatleri geçerli bu etflerde. Ama temettü ödemelerinde 5% daha az vergi kesilsin diye bundan sonra ucits Etf alacaðým. Ucits etfler Londra borsasýnda iþlem gördüðü için Londra borsasý açýlýþ kapanýþ saatleri geçerli oluyor dimi ireland domiciled ucits lerde ?
Bir de IBKR de canlý veri aboneliðim bulunuyor ana bu abonelik Londra borsasýný kapsamýyor. Snapshot lar ile iþlem yapmaya çalýþýyorum , Londra için hangi veri paketi gerekiyor canlý stream için?
“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
veri paketi 30 usd komisyonu aþýyorsanýz her ay , 4,50 usd ye geliyor. komisyon bu rakamýn altýndaysa 14,50 usd . ben 30 usd yi aþtýðým için 4,50 usd yi önemsemeyip aldým.
Exxon alayým (XOM) diyorum ama 6.6% brüt temettünün 1/3'ü bize gidiyor, 1/5'i ABD'ye. Geriye kalýyor 3%. :/
Hazýr millet pil pil pil diye tutturmuþken almak mantýklý olur mu? Olur gibi.
ytd
IB'de kaç saattir site üzerinden alým yapamadým istediðim hisseyi. Sistemleri çalýþmýyor bir türlü.
IB'nin kendi workstation'unu denedim þimdi. Çok iyi. Site üzerinden eziyet çekmeyin. TWS kurun. Linux'ta da sýkýntýsýz çalýþýyor.
ek: TWS den giriþ yaptýktan sonra site de düzeldi çok ilginç.
Son düzenleme : Patrick Bateman; 23-08-2021 saat: 20:31.
Yer Ýmleri