Bana da 6-7 pound saplanýyor LSE'den her hisse aldýðýmda. LSE kendisi de vergi olarak 0.5% gibi bir ücret alýyor hisse alýnca. Borsanýn aldýðýna ek bu. Düz 10 dolar olarak hesaplýyorum iþlem ücretini.
Makaleyi okudum yalnýz makalede vatandaþ Londra borsasýndan alacaðým demiþ ama EUR tablosunu koymuþ.
https://www.interactivebrokers.com/en/index.php?f=49707
500 dolarlýk (ya da poundluk) alýma 2.5 dolar (pound) komisyon (+0.5% LSE vergisi) çýkmasý gerek bu sayfaya göre.
Tiered denen hedeyi ben hep traderlar içindir bu uzak durayým þeklinde önyargýlý bakmýþtým. Malum aylýk al-sat hacmi devreye girince sabitin altýna düþmek için anormal hacimler isterler diye düþünmüþtüm ama öyle deðilmiþ görünene göre. Ben de deneyeyim bakalým.
VUSD'yi de öðrendik sayenizde. O da 100%'ün üzerinde yapmýþ 5 senede. Makaleyi yazan adam bu forumu mu okuyor acaba o da Ýrlandacý ETF'ci çýktý
Baktým benim aldýðým ABD hisselerinin hiçbiri UK'de listelenmiyor. Mesela AAPL Mexico'da, Almanya'da, Avusturya'da listeleniyor ama UK'de yok. Olaydý sanýyorum ki 5% daha kurtarýrdýk temettü vergisinden.
Teþekkürler bilgilendirme için.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri