Originally Posted by
Patrick Bateman
Ben ETF'lerin araþtýrmasýný kendim yapmadým. Bu ETF'lere bulaþýncaya kadar da hiç ETF almýþlýðým yok.
Pintidegiltutumluyum isimli blog'daki arkadaþ bunlara yatýrýyor parayý. Bu forumda da önerildi yine bu ETF'ler.
ETF'ler Ýrlanda bazlý olduðu için bir takým anlaþmalar sayesinde temettü stopajý 20% yerine 15% kesiliyor deniyor. (ben henüz temettü almadým)
Bir de miras durumlarý olursa avantajlý sanýyorum ABD'den almak yerine. ABD'de miktar belli bir tutarýn üstüne çýkmýþsa, siz öldüðünüzde mal mirasçýlara geçmeden önce ABD de vergi kesecek diye biliyorum.
Böyle endiþeleriniz varsa ETF için en iyisi VUSA/VUSD olacaktýr.
https://pintidegiltutumluyum.com/
Yukarýdaki blogu yazan arkadaþ baya ayrýntýlý anlatýyor.
ytd
HSBC 'nin fon yöneticine email atmýþtým. s&p500 ucits fonumuzda stopaj 0 dedi 
mesajý aþaðýda. Fon kendi portföyündeki varlýklardan %30 yerine %15 stopaj ödüyormuþ.
"Further to your query there is no withholding tax on dividends paid from the ETF to end investors based in the UK. UK investors would however be liable for relevant income taxes on any dividends received.
The HSBC S&P 500 ETF itself pays a 15% withholding tax on underlying US equities, this is reduced from the 30% withholding tax rate as the fund is domiciled in Ireland."
“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Yer Ýmleri