Yurtdisi portföyü olan arkadaslarin sayisi artmaya basladi.
Excel/Calc disi portföy yönetimi kullanmak isteyen arkadaslar var ise "Portfolio Performance" adinda open source bir programi tavsiye edebilirim. Tüm platformlar icin versiyonu var (Linux, Mac, MS)
Aktif portföyünüzü veya sanal portföyler olusturabilir. Alim/satim degerlerini, masraflari, temettüleri vs. girip tüm degerler takip edilebiliyor. Grafikler, analizler yapiyor. Aktuel verileri otomatik olarak calistiginda belirlenen sitelerden kendisi getiriyor, gecmis verileri yahoo'dan (veya baska sitelerden) aliyor vs.
API baglanti üyeliginiz varsa oradan veri alabiliyor. Hisse, ETF vs. aratip takip listenize alabiliyorsunuz.
Dil secimi olarak sadece DE ve EN var.
Kendim kullaniyorum. Paralel olarak Calc icinde de tutuyorum portföyümü.
https://www.portfolio-performance.info/en/
IB platformuna alýþmaya çalýþýyorum. Þimdilik bana çok karmaþýk geldi dashboard yapýsý. Herþey heryerdeymiþ gibi, dashboard'u sadeleþtirmem gerekecek. Firstrade'in güzel yaný hem sade olmasý hem de Morningstar, Benzinga ve briefing.com'u ücretsiz olarak platformlarýna entegre etmeleriydi. IB saðolsun hepsini paralý yapmýþ. Real-time market datasýndan zaten geçtik de bari ücretsiz araþtýrma verisi verse. Demek ki hisseleri Firstrade'den araþtýrýp IB'den trade etmem gerekecek.
Güzel bir þeye benziyor. Deneyeceðim bunu. Linux'ta da çalýþýyor galiba.
Investing'i kullanýyordum normalde ama investing kar hesabý yaparken sapýtýyor birden fazla para birimi ile alýnmýþ hisse varsa.
Varsayýlan para birimini USD yapýyorum mesela, diyelim iki ay önce 10bin tl'ye aldýðým eregl hissesinin karýný gösterirken tl cinsinden karý dolara çevirip gösteriyor. O da yanýltýyor. Alýþ esnasýnda TL olarak girilmiþ maliyeti dolar olarak kaydedebileydik iyiydi investing'de.
ekleme: cýk. beðenmedim. hisseleri tek tek aratýyorum, programa eklemek için. gelen sonuçtaki fiyat güncel deðil. Habire EUR kullanmam için diretiyor. (EUR varsayýlan para birimi, Avrupa'da yazýldýðý için olabilir program) Investing + calc devam.
Son düzenleme : Patrick Bateman; 25-11-2021 saat: 07:40.
Fiyat verileri genelde 30 dakika gec oluyor. Cünkü verileri yahoo finance veya baska yerlerden aliyor herhalde. Real-time verileri kullandigini sanmiyorum.
Ancak para birimi isi ilginc. Programin sahibi para biriminin diger para birimlerinde tutulabilir yaziyor.
Hisse secerken verilerin alinmasini istediginiz siteyi, borsayi belirleyebiliyorsunuz. O esnada para birimi secebiliyorsunuz. Default olarak kendi data bankini baglamis. O zaman Euro istiyor sanki.
Bana yetiyor. Zaten Calc icinde tuttugum veriler öncelikli. Bu programi gün icinde bakmak istedigimde kullaniyorum.
Portföyümde 26 kalem varken Calc veri baglantilari güncellesirken cöküyordu bazen. O yüzden sadece USD, GBP güncellestiriyorum Calc'da. Geri kalan 9 kalemin güncel fiyatlarini manuel giriyorum 3-5 günde bir.
Yahoo finans api'si saðlýklý çalýþmýyor diyorlar. Bir ara baþlayacaktým böyle bir portfolio programý yapmaya javascript ile ama þu API seçiminde týkanýnca býraktým. (yahoo'dan baþka beleþ api yok sanýyorum) Yahoo kendi api'sinin desteðini kesmiþ hala çalýþýyormuþ ama her an patlayabilir diyorlar. Boþ zaman bulursam kendi versiyonumu yazýcam.
Bedava olarak API'yi kapatti yahoo. Sanirim artik sadece ücretli olarak veriyor verileri.
Yahoo acikken CSV olarak indiriyordum Calc'da ve sonra kopyala yapistir 26 kalemi güncellestiriyordum.
Excel'de direk fonksiyon var hisse bazinda veri cagirmak icin ama Calc'da yok. Eskiden (Star adi altindayken) vardi bir fonksiyon.
Alpha Vantage, Finnhub vs. sirketler ücretsiz API üyeligi veriyorlarmis da, ugrasmak lazim.
Ugrasmak isteyenler icin olanaklar var gibi.
Yer Ýmleri