Merhaba Dostlar.. Burda Nio dan bahsedilmiþ. Galiba. Lise grubundan biri ile konuþmamda o Nio ve Mittal dan bahsetti. Ýlk bakýþta cazip geldi. Yurtiçi hisselerden , Yurtdýþý Paritelerden ve Deðerli Metallerden anlarým ama yutdýþý hisse olayýný bilmiuyorum. Bunlarýn alýmý nasýl olabilir Tr den. Çok teþekkürler...
Reddit halka arz ediliyor. Komünitesini de göz önüne alýrsak ne düþünüyorsunuz?
https://twitter.com/Nasd**Turk/statu...76842681827328
Webull da kovmuþ Türkleri gri liste yüzünden.
hadi bakalým sýra bize ne zaman gelecek
Clearing House nedir tam olarak bilmiyorum ama bizdeki Takasbank benzeri bir sistem sanýrým. Hesaplarýn kapanmasý aracýlardan ziyade Apex Clearing House ile alakalý. Apex kullanan aracýlarýn hepsi kapýlarýný bize kapatacaktýr desek yanlýþ olmaz sanýrým. Þu sayfada Apex kullananlar listelenmiþ.
Diðer aracý kurumlara da bu olay sýçrayacak mý yaþayýp göreceðiz maalesef. Ben artýk Pakistanlýlar ne yapýyor neleri kullanabiliyor onu araþtýrýyorum. Malum onlar gri listede bizden daha kýdemli.
Makalenin içinde yazmýþlar. Ýlk seferde ben de anlayamadým ama yapýlan iþlemlerin gerçekten gerçekleþtiðini garanti eden kurummuþ bunlar.
Büyük aracýlar bu iþlemin garantisini kendileri veriyorlar. Diðer ufaklýklar 3. parti bir þirketten alýyorlar bu hizmeti anladýðým kadarýyla.
IKBR, TD gibileri bu iþi kendileri hallediyorlar. Webull'u zaten ilk taa ne zaman duyduðumdan beri gözüm tutmamýþtý. Hep dandik bir yer gibi geliyordu bana. TD'nin hali hazýrda açýlmýþ hesaplara devam demesi bu iþin biraz kendi insiyattiflerinde olduðunu gösteriyor sanki.
Apex'in derdi sýkýntýsý neyse artýk... Riskli görüyordur belki de bizi o yüzden bulaþmayalým en iyisi diyorlardýr.
Teþekkürler bilgi için.
Yer Ýmleri