Hecla Mining Company hakkýnda bilgisi önerisi olan varmý. Elde gümüþ emtia tutmak yerine bu alýnabilir mi ?
Hecla Mining Company hakkýnda bilgisi önerisi olan varmý. Elde gümüþ emtia tutmak yerine bu alýnabilir mi ?
ÝÞ ÝÞ YAPMAZ. ADAM ÝÞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.
ikbr'de margin kullanan var mý? Hesaptaki hisseleri teminat olarak gösterip çok düþük faizli borç alarak ev alanlar falan varmýþ diye duydum orada burada.
ytd
Borsanin bugun pek tadi yok, baya dustu
Sponsorluk deðil, logosu hoþuma gidiyor.Birkaç þirket daha var böyle güzel logolu, zamaný gelince giyebilirim
Borç, harç iþlerine ben de sýcak bakmam ama redditte falan ballandýra ballandýra anlatýyorlar þöyle yaptým böyle yýktým diye. 1% mi 2% mi ne yani o civarda aþýrý düþük faizle borç alýp evini finanse edenler var Amerika'da. Bence içeride yeterli teminat gösterirsek bize de çalýþmasý lazým ama korkudan deneyemiyorum. Hisse iþlerine girmek için zaten korkumu yeni attým bu tarz iþler boyumu çok aþar benim.
Bir de teminat olarak gösterilen hisselerin deðeri crash anýnda düþünce ne oluyor onu da bilmiyorum. (bu senaryo bu sene için mümkün görünüyor) Limoni yani sanki biraz![]()
Benim hesap margin. Fakat daha kullanmadým. Bu dediðiniz ancak þöyle olur diye düþünüyorum. Adamýn hali hazýra borsada hisselerde parasý vardýr. Kafasýnda ev almak da vardýr. Hisselerini cash tutup mortgage yapmak yerine, hisselerini satmadan parasýnýn margin kýsmýna kadar çeker, bu para ile ev alýr. Eðer IBKR'nin hisse kredisi oraný mortgage oranýna göre daha makul ise iyi bir iþ yapmýþ olur. Baþka türlüsü gelmiyor aklýma
Amatör bir yatýrýmcýyým, yatýrým tavisyesi deðildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaþýyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.
https://www.tradingview.com/x/oHzYEaIq/
Russel 2000 Endeksinin grafiði. Russel 2000 Amerikan sokak ekonomisinin nabzýný tutan endeks olarak bilinir. Bilindik teknoloji hisselerini çýkardýðýmýzda ABD borsalarý aslýnda 2021'de yatay gitti, zirve yapmakta zorlandý. Þimdide 2100 seviyesinin altýný zorlayarak gelinmesi çok þeyi anlatýyor. Zira 19 Ocak 2021'de 2146 iken þu an 2056 seviyesinde YoY bakýnca kayýp var. Ben çok hayýrlý görmüyorum durumu
Amatör bir yatýrýmcýyým, yatýrým tavisyesi deðildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaþýyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.
2022 için FTSE100 long / SP500 short para yapar diyorum veya EEM long / SP500 short. Ne dersiniz? Ýkincisinin para yapmasý için FED'in faizleri aheste aheste artýrmasý ve Çin'de iþlerin iyi gitmesi gerekir. Çin faiz azaltacak, ekonomiyi hýzlandýrmaya çalýþacak gibi. Eðer bu senaryo çalýþýrsa yýllardan sonra ilk kez GOÜ endeksleri ABD endekslerine çakabilir. Yoksa yýllardýr tokat yiyorlardý.
Son düzenleme : TyphoonTrader; 20-01-2022 saat: 00:49.
Yer Ýmleri