Originally Posted by
Patrick Bateman
Bende VUSA ve VUKE olmak üzere 2 ETF var sadece. Birisi FTSE100'ü (UK), öbürü S&P500'ü (USA) takip ediyor. iki ETF'in toplam portföydeki yüzdesi (ydýþý+y.içi) 7-8% civarýnda.
MCD > Resesyonda doðru dürüst kar eden/edebilecek 2-3 þirketten birisi. Realty Income (O) ya alternatif olarak da görüyor çoðu yatýrýmcý. Asýl parayý kiradan vuruyorlar.
PEP > Dividend king olmak üzere. Dünya döndükçe bu þekerli suyu ve ruffles tüketen birileri olacak. Alternatif KO düþünülebilir ama ben PEP tercih ettim.
MMM > Bunun baþýnda lawsuit var o yüzden fiyatý fena düþtü son zamanlarda. Dava iþini aþarlarsa uçacak. Dividend king.
P&G > Bu da kingdi sanýyorum. Ben vergisel nedenlerden ve benzer ürün gamýna sahip olduðu için, temettü performansý daha kötü olmasýna raðmen ULVR'i tercih ettim. Fiyat olarak da daha uygun gibi göründü bana.
XOM > Resesyon falan sallamadan bilmemkaç senedir temettü arttýrýyor. Aristokrat. Ama þu sýralar pahalý gibi. Dikkat. BP ile beraber tutuyorum.
LMT > Aristokrat adayý. Çok hýzlý artýyor temettüler son yýllarda. Bu dünyada kan, gözyaþý, savaþ bitmez. UK alternatifi BAE Systems PLC (BAES). Bende LMT var. Þimdi yeniden tercih etsem BAES alýrdým belki. Bilemedim.
BATS > UK þirketi. 0% stopaj. 2-3 seneye aristokrat rütbesini alýyor. Tütün sattýðý için burun kývýran çok ama verim iyi, performans iyi, fiyat iyi. Attým sepete.
Aðýr toplarým bunlar. ytd
Tskler Patrick..
Senin istikbalin parlak gorunuyor 
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer Ýmleri