Elon musk hisselerini zirveden mi satmýþ oldu. Þu anda 632 dolar gözüküyor
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Elon musk hisselerini zirveden mi satmýþ oldu. Þu anda 632 dolar gözüküyor
Meta 52 haftalýk 384’ü görmüþ þu anda 160’ta
Böyle bir dönemin geleceði ihtimali hep aklýmý kurcaladýðý için demeddücü hisselere koydum çoðunlukla parayý.
Ýnmiþ çýkmýþ borsaya koyduðum paraya ihtiyacým olmadýðý için önemli deðil. Borsa bu iner çýkar. Çýkýþlarýn gelmesi bu sefer 1 seneyi de bulabilir 10 seneyi de... Maaþlarý ödesinler de gerisi önemli deðil
Benim de aapl'larýn maliyeti 154 falan
Zarar dün baya geniþledi ama yine de SP500 ve Nasdaq'ýn durumuna göre minimal düzeyde. Özellikle UK hisselerinin az volatil olmasý durumu kurtarýyor þimdilik.
ytd
Full growth, 4% kuralý kasanlar þimdi yana yakýla temettü hisselerine nasýl yatýrým yapýlýr onu öðrenmeye çalýþýyorlar.
4% kuralýnýn saçmalýðý yeniden ortaya çýktý ayý piyasasýnýn yeniden gelmesi ile. Emekli olmak için hisse satmak piyasalarýn sürekli çýkacaðý varsayýlarak ortaya atýlmýþ. Portföy bir anda 20-30-40% deðer kaybettikten sonra 4%'ünü sat da görelim
Temettücüler yan tarafta mangal yapsýnlar growthcular bunlarý düþünürlerken
ytd
Hisseyi ne zaman aldiginiza bagli. Benim Apple ortalamam 44 civariydi yeni aldiklarimla 64 oldu.
Temettü emekliliginize %4 kurali ile baslamis iseniz ilk 5 -6 yilda borsalar cökerse kural iyi islemez.
Yoksa isliyor acikcasi da, bu orani sabit görmemek lazim. Yeri gelince %2, yeri gelince %6-7 olabilir,
Potföyü cesitleme en mantiklisi tabii.
Yer Ýmleri