Bazen de þirket bir bölümünü nakite çevirip temettü olarak daðýtmýþtýr verim o sene uçar gider. Þanslýlara piyango vurur ama sonraki senelerde eski haline döner.![]()
Bazen de þirket bir bölümünü nakite çevirip temettü olarak daðýtmýþtýr verim o sene uçar gider. Þanslýlara piyango vurur ama sonraki senelerde eski haline döner.![]()
Verimi aþýrý yüksek Rus þirketleri var… Alýp satamýyorsun ki verimi 100% olsa kaç yazar… Bazýlarý yurtdýþýndakilere ödeme yapmýyor da deniyor… Araþtýrmak lazým yani onu demek istedim.
Ytd
Bu yukarýda bahsettiðim yaklaþýmý her hisseye uyguluyorum. Petrol, madencilik, tütün, saðlýk, otomotiv… Ucuz mu? Ucuzsa niye ucuz?
Bir ara petrol þirketleri çok ucuzdu, mesela geçen sene, (aldýðým xom larýn 95% ini o zaman aldým) ne diyorlardý, yeþil enerji gelecek petrol bitecek, satýn…
Laaaan býraakkkk
Ytd
https://www.getmidas.com/destek/yati...em-gerekir-mi/
Vergilendirme ile ilgili Midas örnekler vermiþ web sayfasýnda.
Dudu abi, senden de 1-2 örnek (alým-satým ve temettü hem ayrý hemde ikisi birlikte olacak þekilde) örnek bekliyoruz.
Burada yer alan yorumlar, kiþisel görüþlere dayanmaktadýr. Bu nedenle, yatýrým veya al/sat tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir.
"Yurtdýþý EFT'lerin" vergilendirmesi de "Yurtdýþý hisselerde" olduðu gibi deðil mi? Tecrübeli olan bir arkadaþ bilgi verebilir mi?
Burada yer alan yorumlar, kiþisel görüþlere dayanmaktadýr. Bu nedenle, yatýrým veya al/sat tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir.
Ýyi akþamlar herkese,
Midas ve yurtdýþý borsalarý hakkýnda vergiyle alakalý bir þey danýþmak istedim.
Midas hesabýmdan 'headquarter'ý Ýngiltere'de olan bir þirket satýn almýþtým birkaç ay önce. Þirketin adý "Atlantica Sustainable Infrastructure plc," kodu da "AY". Bilindiði gibi, Ýngiliz þirketleri REIT'ler dýþýndaki þirketlerden temettülerde withholding tax almýyor. Fakat, geçen ay yatan temettüden otomatik olarak %20 stopaj kesmiþler. Benzer durum yaþayan oldu mu? Kendilerine sorduðumda, "ABD'de yatýrým yapýyorsun, ABD vergi keser tabi," benzeri üstünkörü bir cevap geldi. Bu olan, bana okuduðum birçok yerdeki bilgiye göre oldukça ters geldi.
ABD'de 'Alien' statüsündekiler için olan beyan formunda da bu durum açýkça yazýyor:
"Nonresident aliens are taxed only on their income from sources within the United States and on certain income connected
with the conduct of a trade or business in the United States."
"The following dividend income is exempt from the 30% tax. Certain dividends paid by foreign corporations. There is no 30% tax on U.S. source dividends you receive from a foreign corporation."
UK'de zaten 'withholding tax' olmadýðýný saðýr sultan duydu. Burada anlamaya çalýþtýðým bir þey var; o da, acaba bu þirketle ilgili bir özel durum mu var. Çünkü þirketin kendisinden kaynaklanabilecek, bu muafiyeti bozan bir kaç istisna var. Ama tabi Midas bunlara herhangi bir referans vermedi. Aþaðýya hatta direkt paylaþayým cevaplarýný:
"
Midas Destek (Midas)
10 Eki 2022 15:29 GMT+3
Merhaba,
Söz konusu hisse senedi ABD borsalarýnda iþlem gördüðü ve tarafýnýzca da bu borsalarda alýmý yapýldýðý için, söz konusu hisse senedinden elde edilen temettülerin vergilendirmesinde ABD vergilendirme rejimi uygulanmaktadýr. Bu baðlamda da ABD'de dar mükellef olduðunuz için bahse konu gelir üzerinden ABD stopaj vergisi uygulanmýþtýr.
Midas Destek."
Seekingalpha.com'da gördüðüm yorumlara dayanarak, benim yatýrým yaptýðým þirket de dahil olmak üzere Ýngiliz þirketlerden withholding tax kesilmediðini anlýyorum. Hatta bundan dolayý birkaç benzer þirket daha almayý da düþünüyordum. Benim anladýðým zaten normalde 'Resident' da olsan, 'Nonresident Alien' statüsünde de olsan (bizler gibi) withholding tax kesilmemesi gerekiyor. Bunlarý açýp konuþmaya mecalim yok tabi Midas'ý arayýp, çünkü tatmin edici bir cevap alacaðýmý zannetmiyorum. Bana verdikleri cevabý da 24 gün sonra verdiler. Bir deneyimi ya da bilgisi olan varsa ve fikir verirse çok sevinirim.
U.S Tax Guide for Aliens: https://www.irs.gov/pub/irs-pdf/p519.pdf
Baþka bir kaynak: https://www.investopedia.com/ask/ans...esidenttax.asp
Bu da þirkete kýsaca bakmak isteyenler için link: https://finviz.com/quote.ashx?t=AY&p=m&tas=0
Son düzenleme : nalbany; 10-10-2022 saat: 20:50.
AY kodlu Atlantica Sustainable Infrastructure PLC isimli þirket benim gördüðüm sadece ABD borsalarýnda listeleniyor. Ýyi araþtýrmamýþsýnýz gibi duruyor. UK'deki borsalarda listelenmiyor bile bu þirket.
HQ UK'de ama Ýngiliz þirketi deðil galiba.
UK merkezli þirketleri ABD borsalarýndan ADR olarak alaibliyorsunuz sadece. Bu þirket bildiðiniz Amerikan þirketi.
Cevap veren vatandaþ da ona istinaden ABD'de yatýrým yaparsanýz vergi kesilir demiþ... Yanlýþ bir þey dememiþ.
Yer Ýmleri