Vergi/komisyon açýsýndan deðiþen bir þey yok.
Aracýnýn bahsettiði olay "DRIP" diye geçiyor. (dividend reinvestment plan) Yani kafayý yormadan gelen parayý gerisin geriye hangi hisseden geliyorsa oraya otomatik olarak geri yatýrýyorsunuz.
Bana uymuyor açýkçasý bu plan çünkü ben gelen temettüleri otomatik geri yatýrmak yerine o an uygun gördüðüm, ucuz olduðuna inandýðým hisselere yatýrýyorum.
Misal gözden çýkarmayý düþündüðüm ya da konumu sallantýda olan bir hisse temettü vermeye devam etse bile ona yeniden para yatýrmak istemeyebilirim.
ETF'lere ayar olma sebeplerimin de en büyüðü bu alým satým iþlerini ayný bu anlattýðým þekilde otomatik yapýyor olmalarý. Þirketin baþýnda dava var mý yok mu ETF'in haberi olmuyor ya da davanýn sonucu hakkýnda bir tahmin yürütemiyor. Ne zaman ki þirket belli ratiolarý karþýlayamýyor, belli bir büyüklüðün altýna iniyor anca o zaman düþüyor ETF'ten.
Aðýrlýklý olarak endeks ETF'i almak yerine kendi portföyümü yaptým ve endeksler kýrmýzý iken benim portföy hatýrý sayýlýr derecede yeþil son 1 senede. (VOO -14.3%, benim portföy +13%) Yükselen faiz ortamýnda enerji, maden, tütün gibi temettü hisselerini temettü vermeyen teknoloji hisselerine tercih etmem en büyük sebebi bunun.
Yatýrýmda insan faktörü, makineden önemli bence.
ytd

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri