Gri listeye girdikten sonra hesap açanlarý darlýyorlardýr
Gri listeye girdikten sonra hesap açanlarý darlýyorlardýr
ÝBKR de Maaþ bordronu, Faiz gelirlerini, Emlak varlýklarýný ne varsa herþeyini istiyorlar belge olarak. Beyaný eksik veya yanlýþ verirsen Ýngiliz ve Amerikan hükümetleri her türlü tedbiri ve blokeyi koyma hakkýna tek taraflý sahip.
Bir de olur da iþ kötüye gelirse anýnda hesabýna bloke koyup hesabý kapatýrlar "canlarý isterse", hiç bir yere de bir þey diyemezsin, baþýný vurabileceðin bir taþ yok. Muhatabýn kim. Uzaktaki support. Ýþ kötüye gelirse görürsünüz. ABD veya Ýngiliz vatandaþý deðilseniz tabi.
Bir de komisyon oranlarýna yanlýþ bakmayýn. Minimum 1$. Pro olsanýz bile ayrýca yüklü alýp satarsanýz % olarak artýyor.
Activity statement dan bakabilirsiniz net komisyonlara. Bende 2$ altý komisyon hiç olmadý 10bin$ lýk iþlemlerde.
IBKR boþtaki paraya %4 az üstü bir repo faizi veriyor. Bu güzel.
MÝDAS ta iken param boþta kalýrsa, hiç iþlem yapmayacasam, bankaya geri alýyorum Oradan dolar bazýndaki serbest fonlardan alýyorum, bir iki gün valör hariç farký olmuyor. Ama en azýndan MÝDAS ta artýk karþýmda bir muhatap var, ve SPK BÝST bunlara baþvurabilirim.
ÝBKR iyi, fena deðil. Ama MÝDAS varken bence çok gerekli deðil. Onu demek istiyorum.
ÝBKR nin artýlarý da var. Bono alýp satabilme, Boþ paraya repo yapma, Alýp satarken kademeleri görebilme. Bunlar ÝBKR nin artýlarý.
Ancak komisyon açýsýndan MÝDAS tan üstün deðil. MÝDAS ta bankana havale yapýnca 1 saat içinde geliyor gidiyor dolarýn. O açýdan müthiþ hýzlý MÝDAS.
MÝDAS tek korktuðum yaný finansal saðlamlýðý idi, onu da Fibabanka ve Denizbank iþe girip ortak olunca artýk kafaya takmýyorum. Bilançoda artýk net kar elde etmeye baþladýlar. Para kazandýklarý için batma riski kalmadý bence.
IBKR'yi pek tanýmýyorsunuz bence. Ama haklýsýnýz çok detaylý.
Mesela komisyon konusunda Account Type'ý Tiered düzeninden Margin düzenine alýrsanýz dediðim komisyon oranlarýna eriþirsiniz. Aþaðýda resim ekledim. Boþuna yüksek komisyon ödemeyin. Komisyon açýsýndan çok çok uygun.
Bu yakýnlarda hesap açmýþ olan tanýdýklarým da var ama sizin dediðiniz sorunlardan bahsetmediler.
Ayrýca hesabým 2,5 milyon dolara kadar FDIC, 250 bin dolara kadar SPIC olmak üzere totalde 2,75 milyon dolara kadar sigorta kapsamýnda.
Bu Bank Deposit Sweep Program'ýn tarafý olan bankalar þunlar:
Midas'ta bu durum var mý bilmiyorum, hesabýn güvencesini saðlayan kurum ya da kurumlar kim mesela?American Express National Bank
Bank Hapoalim
Bank of East Asia
Camden National Bank
Citibank, National Association
Enterprise Bank and Trust
First Horizon Bank
First Internet Bank of Indiana
First Republic Bank
HSBC Bank USA, N.A.
JPMorgan Chase Bank, N.A.
M&T Bank
Manufacturers Bank
MetaBank
Minnwest Bank
Morgan Stanley Bank, N.A
Morgan Stanley Private Bank, National Association
PNC Bank, National Association
Simmons Bank
State Bank of India
Sterling National Bank
Tristate Capital Bank
Truist Bank
Midas'tan y.dýþý hisse aldýðýnýzda sigortanýz var mý, muhatabýnýz kim Midas'tan baþka?
Havale konusu da gerek USD gerek TL 1 saati geçmeyen sürelerde çift taraflý hesaba geçiyor.
Money laundering iþinde deðilseniz bloke'den çekinmenize gerek olduðunu düþünmüyorum.
Yine de hiçbir kurum %100 güvenilir deðildir.
Aþaðýya komisyon oranlarýný gösterir dünkü iþlemlerimi býrakýyorum.
Ekran Alýntýsý.jpg
Son düzenleme : Shiva; 06-06-2023 saat: 18:09.
Burger Bank ydýþý piyasalarda iþlem yaptýrmaya baþlamýþ þimdi sms attýlar
https://www.burganyatirim.com.tr/uru...irim-islemleri
Henüz komisyonlar nedir bilmiyorum bakayým bi inceleyeyim
** 15 dolarmýþ min komisyon, geç
Bir de Özel Mesajla soru gelmiþ hem o soruya yanýt olsun hem de faydalanmak isteyenlere belki yardýmý dokunur.
Bence IBKR için Ýngilizce þart. Çünkü çok detay var, derya deniz. Yukarýda da bahsettiðim gibi gerek komisyon olaylarýnda gerek havalede, gerekse de conversion durumlarýnda ve belki de benim de bilmediðim birçok durumda gizli saklý faydalar mevcut.
Türkiye'de yerleþikseniz Vergi avantajý Ýrlanda ETF'lerini alýnca oluþuyor. Yurtdýþý banka hesabýnýz varsa koþullar daha da iyi olabilir bu konuya vakýf deðilim.
Dolar havalesi için ben Swift kullanýyorum. 50-100 bin USD ya da daha yukarýsý gibi rakamlarý kullanacaksanýz Swift ücreti Türkiye yönüne her þey dahil 2600 TL tutuyor tabi bunun IBKR ile ilgilisi yok. Muhbir bankalarýn ücretleri bu. Yapý Kredi için. Bence çok makul. Ben CITIBANK ý seçerek Swift yapýyorum. Diðerlerini denemedim Swift için bir banka listesi var istediðinizi seçiyorsunuz.
IBKR'ye TL gönderebilirsiniz. Ücret komisyon kesinti yok. Direkt ne kadar gönderirseniz hesabýnýza o yansýyor. CITIBANK maslak'taki IBKR TL hesabý üzerinden gidiyor para.
Fakat þunu belirtmekte fayda var IBKR TL gönderip USD çekmenize pek sýcak bakmýyor. TL gönderdiyseniz TL, USD gönderdiyseniz USD çekmenizi söylüyor kibarca. Döviz bürosu deðiller sonuçta. Ancak yine de þimdilik beni hafifçe uyardýlar bu konuda. Tekrarý halinde Conversion iþlemlerini 1 ay süreyle askýya alacaklarýný biliyorum. Daha da ýsrar edersem kalýcý olarak Conversion yapmamý engelleyeceklerdir.
Bu arada her conversion iþlemi için 2 dolar ödüyorsunuz.
Midasta bir kaç aydýr üyeyim. Daha çok ETF'ler için hesap açtým.Deneme için biraz alým yaptým. Bizim borsadan biraz alým yaptým. Normalde iþlemlerde bir sýkýntý yok. MKK'dan bilgi mailleride geliyor. Ama Web sayfasý yada pc uygulamasý olmadýðýndan bazý özellikler kýsýtlý. Uygulamayý herkes kullansýn diye basitleþtirmiþler, ancak birde pro modu yapabilirler.
Ayrýda dün ve bu sabah bist'te iþlem yapmaya kalkýnca TL iþlemleri þu an yapamýyoruz diye mesaj verdi ve bu durum 1 saat kadar sürdü. Nedeni ve düzelmesi ile ilgili bir mesaj vs de göndermediler. Piyasanýn karýþtýðý hareketlendiði durumlarda iþlem yapabilmek bence çok önemli. Bu durum hiç hoþ deðil.
Ýlk aklýma gelen sistemlerin yoðunluðu kaldýrmadýðý oldu.
Müþteri kazanalým vs diye çok düþük tutarlarý olanlarýda müþteri olarak kabul ediyorlar diye anlýyorum. Sonuçta 100 tl'lik emirde 1 milyon tl'lik emirde ayný iþlem süreleri ve kaynaklarý kullanýyor.
Zamanýnda Egebank'ta 500-5000 tl olana bile gecelik repo yapmaya kalkýp, sonra iþlem yükünün altýndan kalkamamýþtý.
IBKR daha profesyonel olduðunu düþünüyorum. Yazýþma , özelliklede konuþma gerekirse IBKR'de benim için sýkýntý olacaktýr. Ancak Eurobond daha uygun fiyatlara alýp satýyor diye biliyorum. Ayrýca baþka ülke ve þirket Eurobond'larýnda alabiliyorsunuz.
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir, itibar etmeyiniz.
Eurobond'lar kesinlikle daha uygun. Ancak her zaman Türkiye'deki bankalarýn sattýðý gibi küçük miktardakileri bulamayabilirsiniz. Gerçi olanlar da sizi tatmin eder zaten bence. Dediðiniz gibi birçok ülkenin ve birçok þirketin eurobondlarý da mevcut. Tam bir yatýrým ortamý. Yok yok![]()
Midas hakkinda baya yanlis bilinenler var
midastan hisse aldiginizda , araci banka Alpaca bankta (veya arci kurum) sizin adiniza saklaniyor
Turkiyede DEniz bank QNB ortaklari
Amerikan Borsalarý (NASDAQ & NYSE)
Bu yüzden, Amerikan Borsalarýnda gerçekleþtirdiðin yatýrýmlar, Amerika Birleþik Devletleri Menkul Kýymetler ve Borsa Komisyonu (Securities and Exchange Commission) tarafýndan yetkilendirilmiþ saklama ve takas kuruluþlarý tarafýndan güvence altýnda saklanýr.
Bu takas ve saklama kuruluþlarý hakkýnda:
Amerikan Borsalarýnda yapýlan aracýlýk faaliyetleri Alpaca Securities LLC (Alpaca) tarafýndan yürütülmektedir. Takas ve saklama kuruluþlarý ise Velox Clearing LLC (Velox) ve Vision Financial Markets LLC (Vision)'dýr.
Detaylý Bilgi: SIPC nedir?
SIPC hesap güvencesi hakkýnda detaylý bilgi.
Alpaca'yý SIPC üyesi kurumlar listesinde bulabilirsin.
Alpaca ve Midas iþ birliði hakkýnda detaylý bilgiye buradan ulaþabilirsin.
Menkul Kýymetler Yatýrýmcý Koruma Kurumu’nun (SIPC- Securities Insurance Protection Corporation) üyesi olan Alpaca , Velox ve Vision kurumlarýnýn herhangi birinin tasfiye edilmesi durumunda, Menkul Kýymet Yatýrýmcýlarýný Koruma Yasasý (SIPC) menkul kýymet müþterilerinin her birini Amerikan kanunlarý gereði 500.000 $’a kadar (nakit talepler 250.000 $ limitlidir) korumakla yükümlüdür.
https://www.getmidas.com/destek/mida...luklari-neler/
Saving-Accumulation-Investment
In God We Trust
Yer Ýmleri