Originally Posted by
kastirsef
Ufak tefek kesintilerine raðmen Türkiye'de MÝDAS ýn rakibi yok Amerikan borsalarýna yatýrým için. Çok basit sade ve türlü ETF dahil her ürüne yatýrým yapýlabiliyor. Boþta kalan dolarýnýza da yýllýk %4 getiri veriyorlar, her ay sonunda hesabýnýza o dolar getirisi ekleniyor.
MÝDAS ýn en büyük avantajý kurucularýnýn Bilgisayar Mühendisi 2 ortak olmasý. Direk teknolojinin içindeler. Her türlü teknolojik geliþim ile ilgililer. Ayrýca DenizBank ve FibaBanka nýn da þirkette küçük bir ortaklýðý var diye bliyorum.
Ayrýca MÝDAS ýn Eylül 2023 bilançosuna göre karlýlýðý 60milyon TL yi geçmiþ. Firmanýn borcu kalmadý ve finansal açýdan çok rahatladý.
Operasyon tarafýndaki kesintileri de halledebilirlerse rakipsiz diyebilirim.
Sadece biraz daha iyi olan IBKR var, fakat o da yurtdýþý, kötüsü gelse muhatap yok karþýnýzda.
Yerede PhilipCapital ve Ýþbankasý uygulamalarý kesinlikle çok kötü. Ayrýca ikisinden de ETF lere yatýrým yapýlamýyor.
Bir de MÝDAS da miktar ne olursa olsun 1.5$ ödüyorsunuz iþlem baþýna, isterseniz 10bin$ tek iþlem yapýn yine 1.5$ komisyon.
Ýþbankasýnda 400$ geçince komisyon oraný katmerli artýyor.
Bir de MÝDAS ýn saklama þekli direkt sizin adýnýza Alpaca Securities de hesap olarak tutuluyor. Kötüsü gelse Amerikan devleti 500bin$ kadar zararýnýzý karþýlýyor. Direk muhatap sizsiniz. Çünkü hesap sizin adýnýza.
Diðerlerinde Ýþbankasý ve PhilipCapital de proxy hesap olarak sizin adýnýza havuz þeklinde. Yani aldýðýnýz hisse arka planda direkt size ait deðil. Havuza ait. Dolayýsý ile kurum batarsa hiçbir garantiniz yok.
Bu sebeplerden dolayý tercihim MÝDAS diyorum. Yurtdýþýnda yaþasaydým o zaman da ÝBKR derdim.
Yer Ýmleri