Originally Posted by
Selecta
Ben QNB Finans Invest'den iþlem yapýyorum. Diðer 1-2 kuruma baktýðýmda hisse adeti üzerinden komisyon alýyorlardý ancak QNB Türkiye'de alýþtýðýmýz gibi para tutarýnýn üzerinden binde 2 oranýnda komisyon alýyor. Yanlýþ anlamadýysam hisse adeti üzerinden komisyon alýnýnca tutar üzerinden alýnan komisyonla kýyaslayýnca hisse fiyatýna göre daha fazla komisyonda ödeyebilirsiniz, daha az komisyonda ödeyebilirsiniz. Bildiðimiz, alýþtýðýmýz bir sistem olduðu için ve adet üzerinden komisyon ödemek saçma geldiði için QNB Finansinvest ile çalýþýyorum. Ancak asgari komisyon tutarý var o da 25USD. Yani 5bin dolarlýk iþlem de yapsanýz, 25 USD komisyon alýnýyor. O yüzden ödediðim komisyon oraný binde 2'yi geçmesin diye minimum 12.500USD ya da biraz daha fazlasý kadar iþlem yapýyorum. Bu arada komisyon dýþýnda para çekme ya da transfer ücreti (enpara kullandýðým için), inactivity fee ya da maintenance fee de yok.
Enpara'da dolar alýp sattýðým ve orada dolar tuttuðum için QNB Finans Invest'e dolar transfer etmek yada parayý enpara'ya çekmek kolay ve tamamen ücretsiz. Enpara'nýn dolar kurlarý da iyidir, dolar faizi de fena deðildir.
Verdiðiniz bilgiler için çok teþekkürler.
Bende uzun zamandýr , temettüsü bol yabancý þirketlere yatýrým yapmayý düþünüyorum.Amacým düzenli bir Döviz geliri saðlamak.
Þuan hesap açmak için en uygun kurum QNB Finans diyebiliriz. (Alt limit 1000 Dolar / 1000 Euro)
Herhangi bir ekstra hesap ücreti, vs.. gideri varmý acaba ??
Syg.
“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Yer Ýmleri