bir önceki olumlu bilancoda da 7,20 den 5 lere sarkmýstý...yine ayný hikaye olmaz umarým.
bir önceki olumlu bilancoda da 7,20 den 5 lere sarkmýstý...yine ayný hikaye olmaz umarým.
Kaðýt þuan 7.10 ak ve bns 6 diye hedef veriyor.sizi okutan hocanýn ta a.q
Redmi 5 Plus cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kaðýt 7' üzerinde. Pek saygýn yatýrým kuruluþu 6.30 fiyat veriyor. Olabilir. Ama abes bir tarafý var. Tavsiyesi "tut". Bu kadar geri zekalýlýk olmaz. 7.10'daki kaðýdý tut. Niye? 6.30 olacak da ondan!
*bnp paribas, bizim toptan hedef fiyatýný 6,30 tl hedef fiyat ile 'tut' tavsiyesini sürdürdü
Çalýþ, çalýþ ileri, çalýþan kalmaz geri...
bu þirketin hissesinin dedi nedir cozen-anlayan var mý?mantýklý bir yorum yapabilecek var mý?
Kanka selam, bu kar artýþý ile yine aþaðý doðru giderse vah halimize
2.2 milyon lot rekor iþlem görmüþ, ne yöne götürmek istediklerini bir bilsek,
Ünlü amIca dün 60K kadar alým yapmýþ ama devamý gelir mi bilemiyorum. Hayýrlýsý![]()
Bu kadar iþlemden sonra ya taban ol, yada tavana kadar al. 20 milyon hacimde ya döktün millleti, yada malý kitlemen lâzým. Yanlýþ mý düþünüyorum.
9 ayda 14 milyon kar , yýl sonunu 25 milyonda kapasa , ve temettü daðýtým kararý alýnýrsa genel kurulda ; 2018 de temettü getirisi hisse baþýna 20 kuruþ civarý olur .. (daðýtýlabilir karýn %50 si .. 25 milyon / 2 = 12,5 milyon .. 60 milyon lot için hisse baþýna 20 Kuruþ .. )
1000 lot için 200 TL .. 1000 lot güncel deðeri 7000 TL f/p oraný 35 .. mevcut durumda pek yatýrýmcý çekme potansiyeli yok bu oranýn..
çeyrek kar rakamýný 15 milyonlara çýkarýrsa 2019 için total kar 60 milyonda tamamlar, 30 milyon daðýtýlabilir kar için hisse baþýna 50 kuruþ .. fp oraný 14 olur ki bu durumda yatýrýmcý gelmeye baþlar ama yeterli olur mu bilinmez.
daha döviz karþýlaþtýrmasýný yapmýyorum artýk .. maalesef bu bataklýða girdik .. nakit ihtiyacý olmadýðý için de tutmaya devam ediyoruz ..
olumlu yaný görece kötü zamanlarý atlatýyor görüntüde.
bilançoyu inceleyen arkadaþlar oldu mu ? finansman gideri kalemi, faiz geliri arttýkça ayný oranda artýyor.. yani 130 milyon borç vermiþ ana ortaða burdan gelen faiz geliri her nasýl oluyorsa finansal gider kalemi ile ayný tutarda artýyor.. bunu nasýl baþarabildiklerini hala anlamýþ deðilim. ya da yanlýþ mý deðerlendiriyorum benim anladýðým þu ;
vadeli alýmlardaki finansal giderler demiþler dipnotlarda ama bir firma elindeki nakiti ana ortaða verip kendi faaliyetleri için kredi çekip faiz ödemesi ne derece yasal ve hukuki ? buna bir kýsýtlama yok mu ? bunun kontrolü veya denetimi kimde ? firmanýn bundan zarar görüp görmediðini kime sorabiliyoruz ? dipnotlar içerisindeki bir kýsmý detaylýca bir uzman arkadaþa sorup burda paylaþacaðým. belki tamamen yanlýþ deðerlendirme bilemedim bu yüzden paylaþmak istedim.
konuyu bilen varsa açýklarsa sevinirim.
Yer Ýmleri