Þu sermaye avansý konusunu biraz kurcaladým.
Yýldýz holding tarafýndan 40.000.000 lira Bizim'e sermaye avansý olarak ödenecekti.
6 aylýk bilançoda sermaye avansý 13.570.500 görünüyor. BU miktar ise borsadan geri alýnan hisse bedellerine eþit.
Yani 40.000.000 a ulaþacak ise daha geri alým devam edecek olabilir.
Öte yandan internette biraz araþtýrýnca sermaye avansý alýndýktan sonra 3-4 ay gibi bir sürede TAHSÝSLÝ Sermaye artýrýmlarý yapýldýðýný gördüm. Örnek olarak NUGYO'da ve DARDL'de olmuþ bu ilk etapta bulabildiðim.
Yani burda klasik bedelli olmayabilir. Tahsisli 40M artýrým yapýlýp bu fiyattan holdingin þirketteki hisse oraný artýrýlabilir.
ÝLginç olan bu paralar da hisse geri alýmýnda kullanýlýyor.
Neden 40 miyon lira sermaye avansý yapýlýp hisse geri alýmý yapýlýyor da holding tarafýndan direk hisse alýnmýyor?
Bu kime avantaj saðlar? KÝme dezavantaj?
Burda kesin bi katakulli var ama ben tam olarak çözemedim... ANlayan varsa beri gelsin.
Zamanýnda VESTL'de bir tahsisli yapýldýydý. Ucuz fiyattan vestel'deki payýný artýrýnca holding, hisse hýzla yükselmeye baþlamýþtý. BÝ bunu hatýrlýyorum ama bunu sermaye avansýyla yapana daha önce rastlamadým.
Ayrýca 40.000.000 henüz þirkete konmadýðýndan tahsisli için öncelikle sermaye avansý aktarýmýnýn tamamlanmasýný bekleyeceðiz heralde... Henüz 13M küsür ve hazirandan beri geri alým yok.

Alýntý yaparak yanýtla
.. 2011 yýlýnda halka ilk arz olduðunda 100 lira hedef gösterip... biraz bekleyip 31, lerden alýp bi halt olmuyacagýný anlayýnca hemen satmýþdým. 2017 subat veya mart ayý gibi 40 milyonluk hisse geri alým yapýlacagýný kapa bildirince 12,00 hemen almýþdým. lakin 5 ay bekleyip bi halt olmuyacagýný anlayýnca yýne ayný fiyatdan satdým..þimdi bedelsiz verdi. artýk kafayý yukarýya kaldýrý dedim...ama yýne ayný senaryo olacak gibi.. süründürecek..bu hisse kar marjýný artýrmadýkcça þok magazalarýna verilen iskontolu mallar oldukça, hep zarar hep zarar ettirecektir..yanlýþ hatýrlamýyorsam 2011-2012 yýlýnda senelik 30 milyon kar açýklayýp halka arz olmuþlarda..þimdi o 6 sene önceki karlarý býrak yanýnda bile geçemez oldu.. yönetim 2017 yýlýnda baþdan aþaðý deðiþtirdiler.ama dahada batýrdýlar þirketi. en azýndan esnaf yönetimi tanýdýndan dolayý krediyle bizimden mal alýyordu.yeni yönetimle beraber o esnafda krediyle mal almayý býrakdýgý için hem ciro azaldý, hem zarar katlandý. yýldýz holdýng radikal kararlar almadýkça, düzeleceðe benzemiyor.6-7 senedir takibimde bildigimde halde aldým. umut dünyasý. en azýndan daha ne kadar düþebilir. 
Yer Ýmleri