SOKM.E Ýþlem Sýrasýnda Devre Kesici Uygulamasý Baþlamýþtýr.
Bugün,
En Yüksek 13,50
En Düþük 12,73
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/986704
Borsanýn en büyük yerli oyuncusu olarak kabul edilen Ali Ziya Sesel, yasadýþý bir örgüt olan Kýzýl Ýmamcýlar adýndaki örgüte mensuptur ve örgüt hiyerarþisindeki görevi, Kýzýl Ýmamcýlar'ýn faaliyetlerini finanse ...
https://www5.tbmm.gov.tr//develop/ow...e1=60&page2=60
A.. memleketinde
Biz borsa yaritirimcilari olaram
Sabah aksam kaybetmekten usandik
Borsa sa son 4 yildir
Dolar bazli kazandim diyen %5 bile degildir
Resmen paramizla rezil oluyuruz
SM-N935F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Güneþ balçýkla sývanmaz, mýzrak çuvala sýðmaz;
bas bas bas ne zamana kadar eninde sonunda 2,5 $ maliyetle bu þirkete yatýrým yapan seni beni Murat Ülker'i çok sevdiði için yatýrým yapmadý. Paranýn kazancýn aký sarýsý yeþili rengi olmaz. Muhtemelen bu þirkette bir ýþýk gördüler yahut bir þeyler vaadedildi, bir kazanç gördüler o nedenle bu þirkete ortak oldular, hisseyi aldýlar.. Azdan az çokdan çok gider.. Onlar da mutlu deðillerdir özellikle þu ortamdan.. Ben de çok yoruldum, yordu beni bu hisse..
Valla ilk kez otoritenin anýnda müdahale ettiðini düþünmekteyim. Çünkü dün SOKM de özellikle düþüþe oynanan iþlemlere dikkat çekti ve o tespit ettiði bir kiþiyi tedbir aldý vs. 30 gün rahatýz gibi.. Manipülasyon var mý yok mu bunu tespiti için bir süre tahtayý izleyeceklerini düþünüyorum.
Bu arada bilmeyenler için not düþüyorum bazen kavramlar karýþýyor birbirinden tamamen farklý iki kavramdýr.
Spekülasyon, gelecekte oluþmasý tahmin edilen fiyat hareketlerinden kar elde etmeye çalýþmaktýr yani herhangi bir varlýðýn düþük bir fiyattan alýnarak daha yüksek bir fiyata satýlmasýdýr, yasaldýr, suç teþkil etmez.
Manipülasyon ise, hileli yönlendirme olarak da tanýmlanabilir. Algýyý yönlendirme ya da doðrudan fiyat hareketlerine müdahale yoluyla yürütülür, yasa dýþý bir faaliyettir, suç olarak belirlenmiþtir.
Gerçekten TV haberi izlemiyorum, hemen hemen hepsi iktidarý yalan söylüyor çarpýtýyor, muhalafet pireyi deve yapýyor velhasýlý kendi politikalarý doðrultusunda yayýn yapýyorla, neticede izlemiyorum.
Sosyal Medya anýnda ulaþtýðýmýz haberler zaten bir gün sonra TV.de gazetede çýkýyor, bir nevi tekrar oluyor. Her neyse akþam Hazine ve Maliye Bakaný Nureddin Nebati, CNN TÜRK'te yayýnlanan Gazeteci Ahmet Hakan'ýn Tarafsýz Bölge programýnda gündeme iliþkin açýklamalarda yine marketlere Ticaret Bakanlýðý'nýn cezasý kesmez Maliyeyi üzerinize salarým babýndan bir tehdit sallamýþ yine.
"Bakan Nebati zincir marketlere resti çekti! Maliye sahaya iniyor.Hazine ve Maliye Bakaný Nureddin Nebati, zincir marketlere resti çekti. Bakan Nebati, "Yarýndan (Bugünden) itibaren biz sahadayýz. Maliye tarafý sahaya inerse fena iner"
Bu kafayla bu dille iþ yapan, yönetenler varken bizim dükkanýn para kazanmasý çok zor. Býrak kazanmayý sürekli bir siyasi baský tüm moral motivasyonumuz sýfýra indiriyorlar.
Zaten bir sürü akbaba çöreklenmiþ tahtada zaten baský altýndayýz. Bir de bu siyasiler artýk iyice pestilimizi çýkaracaklar demek.
Murat Ülker de ses çýkaramýyor napsin adam. Karþý biþi dese maliye, polis, gýda, çevre bakanlýðý tepesine binecek. Dün Uzan'ýn, Aydýn Doðan'ýn, 28 yýldýr yayýnda olan Bursa'lý Flash TV ni baþýna gelenleri görüyorlar ve korkuyor patronlar, haklýlar.
Elbet Allah görüyor bunlarý, Kim zulmediyor, bunlarýn can vermesi, gebermesi kolay olmayacaktýr..
Yer Ýmleri