herkes kendince yorumluyor mesela fed parasal gevþemeyi bitirip faiz artýþlarýna geçeceðini söylediðinde bizdeki çok ekonomist bunun mümkün olmayacaðýný lay lay lomun devam edeceðini söylüyordu geldiðimiz noktada fed 3 mü arttýrsýn 5 mi arttýrsýna geldi iþ ! 47.dakikadan sonra benim anladýðým para illaki gelir kafanýzý yormayýn þeklinde![]()
Tahsilim gereði sosyoloji, tarih konusunda bir miktar okudum.
Tarihe merakým da vardýr.
Uzaydan baþka dünyalardan insanlar eðer bizi izliyorlarsa þunu görebilirler...Ýnsan dediðimiz yaratýk, amaç ve motivasyon ne olursa olsun, ister dini, ister ýrksal, ister ekonomik, ister sosyolojik, diðer insanlara zulüm yapmak üzere programlanmýþ, barýþý sevmeyen, bölüþmeyi sevmeyen, zararlý bir varlýk.
Hele hele de bize ortaokul ve lisede okutulan tarih konularý tümüyle savaþ, fetih, kahramanlýk (kesme biçme) üzerine.
Ýnsanlýk hep istilalardan, savaþlardan, açlýk ve sari hastalýklardan kýrýlmýþ durmuþ.
Þöyle saðlýklý mutlu, özgür ve de barýþ içinde geçirdiði süre nedir acaba insanoðlunun?
20. yüzyýlýn ikinci dünya savaþýndan sonraki dönemimi acaba diye soruyorum kendime...
Bu dönemde de, emperyalist ülkelerin az geliþmiþ ülkelerin insanlarýný ezdikleri mevzi sayýsýz savaþ var.
Ama kendi ülkem açýsýndan, tüm fakirliðimize ve de Kürt kalkýþmasýnýn yarattýðý dramlara, askeri ihtilallere karþýn, yirminci yüzyýl ve de halen içinde yaþadýðýmýz 21. yüzyýl çeyreði, insanlarýn, geçmiþte dedelerinin çektiði her türlü yokluðun çok ötesinde, ekonomik ve sosyal bir refahla yaþadýklarý, orta gelirli insanlarýn dahi, kendi kazançlarýyla ev araba alýp teknolojik olanaklardan yararlandýklarý, teknolojinin ucuzlattýðý her türlü eþya edinip, doðanýn ve ülke olanaklarýnýn keyfine vardýklarý bir dönem olduðunu düþünüyorum.
Ýnsanlýðýn ve de ülkem coðrafyasýnýn bana yaþattýðý ömür için þükran duygularýyla dolu, kendini çok þanslý hisseden biriyim.
Ýnsanlýk uzun süre barýþ ve mutluluk içinde yaþayamamýþ ne yazýk ki.
Ülkemiz Balkanlar, Birinci dünya savaþý ve Kurtuluþ Savaþýndan sonra neredeyse 100 yýldýr, yaþanan mevzi sýkýtý ve kavgalara karþýn insanlarýn görece mutlu ve refah içinde olduklarý bir dönemi yaþamakta.
Genç insanlar bunun kýymetini bilmeli...
Global piyasalarda yýl sonuna kadar dolarýn altýn dahil bütün para birimlerine karþý çok deðerleneceði konusunda herkes hemfikir. Sebebi basit, fed faiz artýþý ile dolarýn global piyasalardan çekilip yuvaya dönmesi.
Hele bizim gibi kýrýlgan ekonomilerde dolar çölde su gibi.
https://youtu.be/tYZoXONbZrU
HTC 10 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben olsam Turkiyeye ramazanda saldirim diyen zevat bu
Yillardir boyunun ölcüsunü aliyor,
Yine alacak...
SM-J500F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri