Sn. hakem ve maharaj yazdýklarýnýz çok doðru. Piyasada çok iyi bir gözlemcisiniz. Ýzmir bornova ilçesi yeþilova semtinde 2+1 daire için 3 ay önce ilan verdim. 375 bin tl. istedim. Yüzlerce insan aradý ( çoðunluðu ayný bölgede evi olanlardý, fiyatý merak ediyorlardý ) hiç ama hiç kimse evi gezeyim bile demedi. O zaman ki dolarla þimdi ki dolara bakýnca insanlar ev almýyor. Faiz için de durum ayný. Elinde parasý olan döviz - faiz - altýn varken ev iþine bakmýyor.
Kriz dedikleri þey, insanlarýn aç kalmasý deðilse eðer þu anda piyasa da kriz var.
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Yani dolar ve altýn dýþýnda bir alternatif yok. Ýkisi de ithal baþka çare mi var.
Þuan bana göre paranýn adresi ya döviz yada gram altýndýr. Faiz neden deðildir söyleyeyim. 2 ayda %20 artmýþ bir kurun önümüzdeki aylarda bize eflasyon olarak dönmesi demektir. Kur buralarda kalýrsa tahminen enflasyonun yýllýk bazda artýþý %17 gibi olacaktýr. Bu eflasyon üzerinden kim faize para koyar. %16 faiz verecekler %17 eflasyon olacak. Yabancý yemiyor bunu, hala artýr yetmez diyorlar. Hele kur daha yukarý giderse bu faiz rakamlarý komedi olacak çýkacak eflasyon rakamlarý karþýsýnda.
Aslýnda en güzeli parayý gercek bir yatýrýma iþe dönüþtürmek ama yaþ itibari ile risk alacak zamaný geçtim.Ülkede iþ yapmanýn zorlugundan hiç bahsetmiyorum bile.Emlak iþi zaten öldü.
Altýna ise tamamen ithal diyemeyiz.Ülkemizde bir çok aktif maden var ama ironik olan çogunun sahibinin yabancý olmasý.
Yer Ýmleri