-

Originally Posted by
enki
Tşler..durum anlaşılmıştır..Dediğiniz şartlarda(ki muhtemelen) MB 150 baz puan güncelleme

yapar/yapabilir mi sizce?
Mevcut şartlarda yapmaz ama bıçak sırtındayız. şu an %17.45 . %17.48 üstü ve 4 Hazirandaki %13 civarı enflasyon verisi ile yapması gerekebilir.
-
Bende düz hesap 2% dedim.
-

Originally Posted by
rxpu
Mevcut şartlarda yapmaz ama bıçak sırtındayız. şu an %17.45 . %17.48 üstü ve 4 Hazirandaki %13 civarı enflasyon verisi ile yapması gerekebilir.
Yazıyı düzeltmiştim ama buraya alıyım; yok olmayabilirmiş..gösterge 17,50 olur da, enflasyon(tüfe) rakamına baktım Mayıs itibarıyla yıllık TÜFE 10,85..13 civarına yakınsatmazlar herhalde..
-

Originally Posted by
SmuraY
Bende düz hesap 2% dedim.
Cumbaba düz hesap felan anlamaz..belki 0,50-0,75'e razı olur..
-

Originally Posted by
enki
Yazıyı düzeltmiştim ama buraya alıyım; yok olmayabilirmiş..gösterge 17,50 olur da, enflasyon(tüfe) rakamına baktım Mayıs itibarıyla yıllık TÜFE 10,85..13 civarına yakınsatmazlar herhalde..

ÜFE'yi de unutmamak lazım. en son baktığımda %17-18 civarındaydı. Mayıs ayı kur geçişkenliği ile %20'nin üzerinde gelebilir. %20 lik bir ÜFE'nin TÜFE'ye geçişmemesi için büyümenin eksiye çekilmesi lazım!. Tcmb ip üstünde oynuyor.
https://www.youtube.com/watch?v=hLQXBK_MyEQ
-
-Merkez Bankasının biraz önce yayınladığı veriye göre;altın hariç brüt rezervleri 25 Mayıs itibariyle bir önceki haftaya göre 946 milyon dolar azalarak 83.762 dolara indi.
-Geçen hafta yurt içi yerleşiklerin döviz tevdiat hesaplarında 2.437 milyar dolarlık artış oldu.
Yurt içi yerleşiklerin döviz tevdiat hesabı toplamı:165.671 milyar dolar.
Tüm döviz tevdiat hesabı toplamı:201.576 milyar dolar.
(2.437 milyar dolar dövizin 1.774 milyar dolarlık kısmını gerçek kişiler,geri kalan kısmını şirketler almış.)
-
Steve hanke 2500 baz puan olmalı demiş marketlere bakmış peynir süt fiyatlarına bakmış heralde
-
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri