houston.jpg
London we have a problem
houston.jpg
London we have a problem
mudiz not'a vurdu çekti.
Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.
karika.jpg
Zebani bu Moodys ve Fitch
Gecenin 2 sinde topikte 50 kiþi hayýr olsun.
Sahuru dolarla mý yapmaya karar verdiniz.
Benjaminli ekmek yapsalar ne güzel olurdu.
Benjamin yer benjamin çýkartýrdýk.![]()
Bunlar hep Ýngiliz oyunu.Ýngilizler Kanada yerlilerini Amerikada olduðu gibi savaþ ve katliamlarla yok etmek yerine,onlarýn iyice kuzeye donmuþ kutup topraklarýna doðru göç etmesine izin vermiþler.Yýllar sonra bir bakmýþlar o topraklar altýn ve petrol dolu ve yerliler kendi vatandaþý statüsünde.Kendi ülkelerinde kendi vatandaþlarýný bu çaðda katletmek gibi bir seçeneði uygulamak kötü bir seçim.Bunun üzerine o bölgede yaþayan yerlileri sistematik olarak uyuþturucu baðýmlýsý yapmýþlar.Amerika'da ateþ suyu ile denedikleri taktik uyuþturucu ile yapýldýðýnda daha etkili olmuþ ve bir üretim yapamayan yerliler uyuþturucu parasý için topraklarýný satýp yeraltý zenginliklerinin olduðu topraklarý terketmiþler.
Biz de bu taktiðe kurban gidip ekonomik uyuþturucularýn etkisi altýna girmiþiz.Elbette bu Ýngiliz oyunu diye dýþ güçler sorumlu denemez,gidip de baðýmlý olacaðýný bile bile,kendi eliyle uyuþturucuya baþlayan birisi ne kadar masum bir kurban olabilir.Önce ufak miktar kullanýmlarla gelen krizler,dozajýn artmasýyla þiddetleniyor.Sýkýntýlý bir tedavi süreci yerine,satýcýya gidip yeniden kullanýldýðýnda bir süre güzel kafayla yaþýyor,sonra yine satýcýnýn kapýsýna gidiyor.Ya satýcýnýn istediði þartlarý yerine getirmek zorunda kalýyor ya da bir gün aþýrý dozdan mort.
Bence risk belli,politikacýlarýn yapacaklarý belli,seçenekler belli
Bu dolar olayýný 2000 Yýlýnda borsa zirvesine benzetmeye baþladým..
O zamanlar elinde poþet ile para dolu insanlar gelip ben hisse alacaðým der para dolu poþedi masaya býrakýrdý... Herkez in aðzýnda borsa vardý...
Þimdide herkezin aðzýnda Benjamin... Alan alanaaltýn realize edilip dolar alýnýr anlarýmda 2 cent ten hisse satýp dolar alanlar ve TL yi dolara çevirenler in sonunu merak ediyorum
hakuna matara....memento mori.
cumartesi71 gece gece
diyorsun ki çare amatem de![]()
Yer Ýmleri