1- Rte bir kez daha seçim kararý alamaz. Kendine o kadar güvenmiyor.
2- Yerel seçimlere kadar ekonomi açýsýndan bugüne kadar olmadýðý derecede uysal koyun olup baþýný eðecek. Herkesin suyuna gidecek yeterki ekonomi düzelsin diye halka prensip diye yutturduðu her dik duruþtan taviz verecek.
3- Meclis rte'nin umrunda olmaz, bunu referandum sürecinde sürekli dile getirende muhalefetti. Hatta uzun süre tek söylem meclisin bypass edilecek olmasýydý. Þimdi 3-5 milletvekili kazandýk diye bunu kendilerine zafermiþ gibi yutturuyorlar.
4-Rte ve erkaný yerel yönetimler üzerinden çalýþýyor. Hatta tüm sistem bunun üzerine kurulu.Akpnin yönetim tarzýnda, yerel yönetimler yapýlan iþlerin yarýsýndan daha fazlasýný çekiyor. Yoksa Ýstanbul ve Ankaranýn belediye baþkanlarýný þak diye görevden almasýný gerektirecek ne vardý ki?
5- Her ne kadar birileri kýlýfýna uydururlar diyecek olsa da cumhurbaþkaný iki defa seçilebiliyor. Rte ikinci hakkýný kullanmýþ durumda. Seçim kararýný meclise bile aldýrýp 3.hakkýna yürüse potansiyel görev süresinden 5 yýl kaybý neden göze alsýn?
6-Baþta söylediðimi tekrarlayayým, Rte bir daha asla seçilemez. Bu seçim kararý alýndýðý gün direkt seçilir demiþtim. Bugün itibariylede bir daha asla diyorum. Benim gördüðümü rte mi göremeyecek? Sonuçta Rtede tekrar seçime gidecek yürek yok.
Yani seçim falan olur diyorsanýz bu rtesiz bir seçim olur. Akpde girerse 10-15% alýr biter.



Yer Ýmleri