AYHAN baþgan hep bizi uyarýrdý uymayýn þunlara diye ..
Sonunda onu da çileden çýkaracak biri geldi![]()
Tamam iþte zaten bende burada yazmýyorum. Siz IQ seviyesi yüksek kiþiler olarak burada takýlýn arada sýrada gelenlere hakaret edin. Az da olsa forumdakilere sizin gerçek yüzünüzü gösterebildi isem ne mutlu bana.
Senin baþkan da rakamlarý veremedi ama olsun. Siz hep haklýsýnýz.
Bence 2001 yýlýndaki dolar karþýlýðý ile þimdikini karþýlaþtýrmak tam olarak doðru sonuç vermez(tahminim o dönem ayný miktar dolarla daha fazla þey alýnabiliyordu).
Bana göre þu anki kur artýþýnýn geliri azaltýcý etkisi daha yüksek çünkü güncel olarak neredeyse tükettiðimiz bir çok þey ithal veya yüksek ithal girdiye sahip. 2001 yýlýnda dolardaki artýþýn fiyatlara bu kadar doðrudan ve net etkisi olduðunu sanmýyorum(enflasyon olmadýðýný iddia etmiyorum o dönem ki enflasyon daha çok yapýsaldý) en azýnda gýdamýzý kendimiz üretiyorduk, teknolojiye bu kadar baðýmlý deðildik vs. Þu an kurdaki her artýþýn etkisi 1 ay bilemedin 2 ay sonra tüketicinin önünde. Uygun fiyatlý eski giriþ bir þey buldum mu alýyorum stok yapýlabilecek bir þeyse ise stok yapýyorum. Öngördüðüm ihtiyaçlarý bugünden almaya bakýyorum kýzýmýn legolarýný aldým þimdiden.
Bu süreç daha baþlangýç gibi duruyor ve maaþýmýzýn USD oldukça düþeceðini düþünüyorum.
USD/TRY 4,6620 +0,0466 +1,01%
GAU/TRY 186,865 +2,558 +1,39%
düþüyor zarar yazýyoruz.
bir halt olacaðý yok.
Yer Ýmleri