Originally Posted by
nilkiz
Yazýlanlarý ilgiyle okuyorum daha önce de yazmýþtým.Þu an 50 yaþýndayým 70 liyim yani bence gençken gezin eðlenin maaþýn %10 unu gezmeye eðlenmeye harcayýn hala gücüm kuvvetim yerinde tirmanirim yuzerim koþarým ama ne 30 undaki nede 40 daki gibi. ilk seyatimden biriktirdiðim dostluklarým var. Teknoloji sayesinde artýk daha çok iletiþimimiz var bunlardan biri Avustralyalý bilen bilir 6 ay çalýþýr 6 ay iþi býrakýp gezerler diyeceksiniz ki onlarýn para derdi yok evet çoðunun yok çünkü deneyimlerini hayatlarýnda kullanabiliyorlar kitaplarý gerçeklerle yaþamlarýyla harmanlayabiliyorlar çünkü bunun için zamanlarý var. Sizde sadece maaþýn %10 unu biriktirip kendinize yeni dunyalar açabilirsiniz. Yýlda 2000 Euro dan bahsediyorum. Lonely Planet alýn bir tane rehber, sýrtýnýza çantanýzý yuklenin dünya sizin.
Bence kim nasýl mutlu oluyorsa öyle yapsýn. Bir reçete yazalým herkese uysun diyemiyorum þahsen.
Mesela ben evcil biriyim, internet, kitap ve asgari gýda ihtiyacý olsun, bir ay evden dýþarý çýkmayabilirim. Ayrýca adrenalin sevmem, riskli iþlerden hoþlanmam. Lunaparkta hýz trenlerine vs bile binmem.
Yani, dünyayý gezeyim göreyim diye bir hevesim de yok. Çoðu kiþi tarafýndan dünyanýn en gezilesi görülesi þehirleri Stockholm ve Barcelona’da bulundum. Üstelik Barcelona’da katolanya baðýmsýzlýk gösterileri vs vardý. Ortalýk panayýr yeri gibiydi. Tekrar gideyim demem. Üstelik Barcelona Türkiye dýþýnda yasamak zorunda olsam ilk tercih edeceðim yer olur.
Özetle, nasýl mutlu olacaksanýz, o yönde plan yapýn, o yol doðrultusunda yürüyün. Hayat kýsa, ileride mutlu olmak için bugün mutsuz olmadan yaþamaya çalýþýn derim. Naçizane abi tavsiyesi.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri