Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
8,92 9.99% 12,51 Mn 8,46 / 8,92
52,90 9.98% 56,47 Mn 52,90 / 52,90
410,50 9.98% 28,28 Mn 410,50 / 410,50
20,52 9.97% 452,80 Mn 17,86 / 20,52
12,70 9.96% 1,73 Mr 11,62 / 12,70
948,00 -9.97% 3,80 Mn 948,00 / 948,00
123,80 -9.83% 83,80 Mn 123,60 / 135,30
31,30 -9.69% 86,23 Mn 31,20 / 33,70
40,38 -9.05% 105,91 Mn 40,10 / 41,96
34,04 -8.74% 338,52 Mn 33,76 / 35,02
3,25 3.5% 6,10 Mr 3,16 / 3,27
288,50 1.58% 5,99 Mr 281,00 / 303,75
301,75 -2.11% 5,50 Mr 301,25 / 310,75
435,75 3.69% 5,03 Mr 421,50 / 438,25
71,80 -1.91% 3,70 Mr 71,50 / 73,60
18,75 -1.21% 197,78 Mn 18,55 / 19,18
288,50 1.58% 5,99 Mr 281,00 / 303,75
734,50 -0.94% 1,06 Mr 732,00 / 745,50
93,60 1.24% 159,66 Mn 92,95 / 94,50
110,40 -1.34% 69,14 Mn 109,80 / 112,60
32,04 2.1% 73,53 Mn 31,38 / 32,30
10,36 -2.17% 101,37 Mn 10,30 / 10,67
83,80 1.95% 245,03 Mn 82,75 / 84,50

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 1202/1230 ÝlkÝlk ... 202702110211521192120012011202120312041212 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 9,609 - 9,616 arasý.

Konu: ...::: Beyaz Yaka Ýçin Tasarruf ve Yatýrým Koçluðu-2 :::...

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Þiþli-Ýstanbul
    Gönderi
    1,691
    tuncay turþucu mart ayýnda tüm kaðýtlar neredeyse her gün devre keserken bloomberg ht radyoya çýkmýþtý bir akþam. kekelemesi ve sesinin titremesi aklýmdan çýkmýyor. demekki arkadaþ %100 malda ve korunmasýz yakalanmýþtý. güzel hikayeler anlatýyor kendisi boða piyasasýnda iþ yapar ama o düþüþte o seviyede biri stop olabilmeli veya hedge mekanizmasýný iyi kurabilmeliydi. bloomberg'e çýkan herkes aþýrý derecede tl ve bist pompalýyor. borsa 1.4'ten 1.7 cente gelmiþken böyleyseler gerçek ralli olursa þöyle 3 cent olsak demekki dolar altýn alanlar aptaldýr diyecekler.

arkadaþ tamam sentiment þu an boða, ben de boða piyasasýndayým ama bazý topiklerde ve twitterda gördüðüm boða arkadaþlar gerçekten çok iticiler. ayný pozdayýz ama okudukça nedense içimdeki ayý canlanýyor yahu

Eski baþlýktan kolaj yapmaya devam ediyorum

Kriz zamaný batan, intihar eden, psikolojisi bozulan vs.. çok hikâye var. Yani ralli devam edebilir buradan aþaðýya da kafayý çevirebiliriz.

Söylemek istediðim tek þey ise lütfen batmayacak þekilde, riskiniz boyunuzu aþmadan pozisyon alýn.

Kendi uyarým deðil okuduðum hikayelerin uyarýsý olarak görün bunu,

Not: Hikayelerin yazarlarý ve benden önce okuyanlarýn burada olduðunu biliyorum
    Ýnsanoðlu iþte hýzlý unutuyor, ondan hatýrlatayým dedim

Saygýlar

Mi 9T cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alýntý Originally Posted by ajfa Yazýyý Oku
    tuncay turþucu mart ayýnda tüm kaðýtlar neredeyse her gün devre keserken bloomberg ht radyoya çýkmýþtý bir akþam. kekelemesi ve sesinin titremesi aklýmdan çýkmýyor. demekki arkadaþ %100 malda ve korunmasýz yakalanmýþtý. güzel hikayeler anlatýyor kendisi boða piyasasýnda iþ yapar ama o düþüþte o seviyede biri stop olabilmeli veya hedge mekanizmasýný iyi kurabilmeliydi. bloomberg'e çýkan herkes aþýrý derecede tl ve bist pompalýyor. borsa 1.4'ten 1.7 cente gelmiþken böyleyseler gerçek ralli olursa þöyle 3 cent olsak demekki dolar altýn alanlar aptaldýr diyecekler.

arkadaþ tamam sentiment þu an boða, ben de boða piyasasýndayým ama bazý topiklerde ve twitterda gördüðüm boða arkadaþlar gerçekten çok iticiler. ayný pozdayýz ama okudukça nedense içimdeki ayý canlanýyor yahu
    Piyasayý tahmin etmek zor is bence. Her fon yöneticisi de hedge mekanizmasý ya da stop çalýþtýrmak zorunda degil. Bkz:Marmara capital. Borsa yerinde saydý dediðimiz son 3 senede bile Altýný geçmiþ getirisiyle. Önemli olan sabýr.

Alýntý Originally Posted by trn55 Yazýyý Oku
    merhaba hocam uzun vade temettü yatýrýmýna baþlamayý düþünüyorum borsada pek bilgi sahibi deðilim þuan temel analizfde kendimi geliþtirmeye çalýþýyorum temettü yatýrýmý için tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum yaþým 26 borsa için genç sayýlabilecek yaþtayým diye düþünüyorum deðerli fikirlerinizi paylaþýrsanýz kendimi daha iyi geliþtireceðime inanýyorum
    bu baþlýk gerçekten çok öðretici öncelikle bu baþlýðý önceki baþlýðý okuyarak tartýþmalarý deðerlendirerek farklý ve çok önemli bakýþ açýlarý elde edilebilir... öncelikle bir portföy mantýðý ile hareket edip çeþitlendirmeye gitmek sadece hissede deðil, gram altýn, yurt dýþý piyasalar, dolar-eurobond, araba , arsa, ev vb... þekilde paylaþtýrma yapýp yumurtalarý ayný sepete koymamak gerekiyor... bazen insan gerçekten çok mantýklý çok doðru bir hamle yapmasýna raðmen piyasa mantýksýz hareket edebiliyor böyle çeþitlendirme yapýldýðýnda bu saçma hareketlerden alýnacak hasar azaltýlabilir... tabi bu ayný þekilde elde dilebilecek getiriyi törpüler ancak asýl amaç portföyü koruyup bir süreç içerisinde arttýrmak olmalý.... borsalar çok iyi kazandýrýyormuþ fonlar bile yüzde yüz yapmýþ denilerek her senenin böyle olmasýný beklemek çok anlamsýz olur.... zaten çok uzun sürede egeen gibi iþte amazon gibi bir þirket seçmediysek diðer enstrümanlardan çok da farklý bir kazanç olmayacaðý için getiriler birbirine yaklaþacak, portföyü korumanýn gücü ortaya çýkacak...önemli olan þunun farkýnda olmak: þimdi bile emekli maaþlarý ortada ... ben emekli olduðumda eðer bir birikimim olmazsa gerçekten zorlanacaðým emekli maaþým benim hayatýmý sürdürmeme yetmeyebilir veya iþte hepimiz insanýz Allah korusun baþýmýza birþey gelebilir iþimizi kaybedebiliriz o yüzden sürekli bir þekilde gelirimin atýyorum yüzde 10unu yüzde 20sini biriktirmeli ve bunu bana pasif gelir saðlayacak alanlara yönlendirmeliyim ... yani bakýþ açýsý bence bu olmalý.... "þöyle bir hisse varmýþ düþeni kýrmýþ rsi al vermiþ fincanýn kulbunu yapmýþ artýk hedef 20 katý" gibi deðil ...mütavazi ama sürekli bir getiri... sonra zaten logaritmik artacak ...
    sonrasýnda olay biraz kendini tanýmaktan nasýl rahat hissedeceðini bilmekten geçiyor ... temettü yatýrýmýnýn mantýðý düzenli olarak kar payý veren þirketlere ortak olup bu þirketlerin finansallarý bozulmadýkça elde tutmak kumbara gibi biriktirmek temettüler ile tekrar alým yapýp maliyeti düþürmek lot sayýsýný arttýrmak ve böylece bir sonraki yýl daha fazla kar payý elde etmek ... ancak eðer hisseler temettü verdikten sonra ayný noktaya çýkamazsa o yýl lot sayýsý da arttýðýndan kayýp da artabilir... ben þahsen þirket kar ettikçe her hissenin belli bir yükseliþ yaþayacaðýný ve o hissenin sýrasýnýn gelmesinin beklenmesi gerektiðini düþündüðümden temettü de elimde tutmak satmamak için en büyük motivasyonum olduðundan kendimi bu þekilde rahat hissettiðimden böyle yapýyorum... ancak temettü hisseleri nispeten daha yavaþ hisselerdir böyle çok da sürpriz beklenmemesi gerekiyor...veya ben düþüþler için viopta ters pozisyon da alýyorum ama mesala son dönemde soluksuz bir yükseliþ olduðundan genelde zarar kes þeklinde iþlem kapanýyor... dolar cinsinden gelirim de olsun diye eurobond biriktiriyorum ama faizler artarsa ben zarar edebilirim... burasý biraz bakýþ açýsýyla riskleri ayarlamakla ilgili ... hisseyi alýrken þirketin sahibinin yatýrýmcýya yaklaþýmý, hissenin mevcut f/k oraný, dolar bazlý ne konumda olduðu, net karýn yüzdesi, yýllar içerisinde karýn artýp artmadýðý, likidite oranýnýn cari oranýnýn 1den yüksek olmasý , þirketin borçluluk seviyesi, borcun kaynaðý, fiyat/serbest nakit akýþýnýn nispeten küçük olmasý, aktif devir hýzý gibi deðerlemelere bakýlabilir ...
    kimi insan mesela yatýrým yapan büyüyen fabrika açan þirketleri araþtýrýr hikayesine inandýðý sürece fiyatý düþse de toplamaya devam eder... brisa çok güzel bir örnekti mesela ... kimi insan da portföyünde artýk dev olmuþ belki çok fazla piyasa deðerini arttýramayacak ama portföyü de koruyacak hisselere yönelir... kimi insan komisyonlara katlanýr yurt dýþýndan hisse alýr kimi insan bunu "aft" gibi fonlar aracýlýðýyla yapar....ülkemizde de çok baþarýlý hisse senedi fonlarý var tacirlerinki... mac... nnf gibi fonlar örneðin... eðer piyasayý çok araþtýrma takip etme imkaný yoksa tefasýn internet sitesinden bulunup bunlardan da fayda elde edilebilir.... bunlara belli oranda yer verilerek karma bir portföy de yapýlabilir....
    veya çok iyi bir araþtýrma yapmýþsýndýr hissenin mutlaka daha yukarý gideceðini öngörmüþsündür kimse tavsiye etmese de tek hisse iki üç hisse takip ediyorsundur... dediðim gibi hisse seçerken insanýn kendini nasýl rahat hissettiðinin önemi büyük... ben ne olur ne olmaz diye 8-10 arasý hissede duruyorum...eskiden elimdeki tutar çok bölündüðünden kendirimi ortak gibi hissedemediðimden 5i 6yý geçmezdim... çok bilinen klasik temettü hisseleri: atýyorum isyat, ismen, crdfa, eczyt, psdt, vesbe, aksa, alka, egeen, algyo, ereðli, akgrt, ecilic, oyakc, despect, tlman vs. vs. gibi hisselerdir... belki bendeki bazý þirketler de 10 yýl sonra da çok yol ilerleyemeyecek ama 8-10 tanesinin de duracaðýný sanmýyorum ... ortalama bir þey olacaktýr....
    temettü hisseleri investingten hisse görüntüleyici sayfasýndan temettü verimine göre sýralama yaparak bulunabilir veya twitter'da "Paþa" bey var bu konuda güzel araþtýrmalar yapýp temettü potansiyellerini hesaplayan deðerli paylaþýmlar yapan ... onu da okumakta fayda var ... "hayat ve yatýrým" geçen hafta çok güzel bir video hazýrlamýþtý uzun vadeli yatýrým konusunda...
    bu uzun bir yol... kýsa vadede çok yüksek getiriler beklememek lazým... aksi halde büyük para küçük parayý bir þekilde avlýyor... algoritmalar her gün 100bin dolara yakýn gelir elde ediyor piyasadan ... veya höstadlar ferrari ile gezip milleti affedersin köpek gibi hisse dilendirip bir de kendileri eðitim diye para alýyor... zaten kasým ayý boyunca borsa çok güzel bir ralli yakaladý ve dolar bazýnda daha yolu olsa da tl bazýnda zirvelere çýktý.... ama bilinçli olmak adým adým ilerlemek uzun vadede baþarýyý mutlaka getirecektir diye düþünüyorum... umarým çok bilmiþlik taslayýp baþýnýzý aðrýtmamýþýmdýr.... baþarýlar dilerim saygýlar
    yazdýklarým tamamen kiþisel yorumlarým olup hiçbir þekilde yatýrým tavsiyesi deðildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileðiyle...

5.  Alýntý Originally Posted by trn55 Yazýyý Oku
    merhaba hocam uzun vade temettü yatýrýmýna baþlamayý düþünüyorum borsada pek bilgi sahibi deðilim þuan temel analizfde kendimi geliþtirmeye çalýþýyorum temettü yatýrýmý için tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum yaþým 26 borsa için genç sayýlabilecek yaþtayým diye düþünüyorum deðerli fikirlerinizi paylaþýrsanýz kendimi daha iyi geliþtireceðime inanýyorum
    Öncelikle 1-2 sene kendini geliþtirmeye çalýþ. Bu arada her ay düzenli olarak 2-3 hissede küçük alýmlar yapabilirsin (aylýk tasarruf miktarýn kasar).

Bu dönemde en önemli konu, kýsa sürede çok kazanma hayaliyle temeli 5 para etmez, ya da temel olarak çok pahalý hisselerde olmamak. Velev ki hisse çok hareketli olsun, hýzlý yükseliþler yapýyor olsun. Temel sakat olunca, bunun üzerine inþa edilen bina ne kadar güzel gözükürse gözüksün, en ufak bir sarsýntýda yýkýlýr. Allah korusun biz de altýnda kalabiliriz o binanýn.
    Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53

6. Suya girmeden yüzme öðrenilmez öncelikle ufak bir portföy hazýrla al sat acele etme çok vaktin olacak yeter ki azimli ol aldýklarýný sattýklarýný bir tabloda takip et temettü yatýrýmý diye þartlama kendini, güzel kar ettiðinde satmasýný bil malýna aþýk olma bütün paranla borsaya girme her zaman kenarda yedek akçen olsun abartýlý rallilerde karlarýný (sütün kaymaðýný) alýp dolar altýn eurobond a yatýr daha da kazanýrsan gayrýmenkul al

Ýlk 10 yýl öðrenmeyle geçer parayý sonra kazanýrsýn acele yok disiplini býrakma üç günde köþe dönmek yok býrakmazsan emin ol 50 yaþýna geldiðinde rahat edersin son olarak tasarruf çok önemli kazandýðýn parayý tut aklýma gelenler bunlar baþarýlar dilerim..
     Alýntý Originally Posted by trn55 Yazýyý Oku
    MI 8 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alýntý Originally Posted by ajfa Yazýyý Oku

Pozisyonunda ötürü olduðunu sanmýyorum, konuþmasýnda genel bir sorun var tuncay beyin.

ANE-LX1 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi

8.  Alýntý Originally Posted by denlis100 Yazýyý Oku
    Pozisyonunda ötürü olduðunu sanmýyorum, konuþmasýnda genel bir sorun var tuncay beyin.

ANE-LX1 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
    oðlum da az biraz kekeme sayýlýr..zaten çözülebilir bir sorun kekemelik...heyelancanýnca kontrolü kaybeder ve daha çok kekelersin...tuncay o dönemler çok heyecanlýydý..all long bu nedenle tehlikeli ve bu nedenle gerektiðinde hisseleri bir miktar hedge etmek gerek...yeni ve küçük portföyler için gerekmeyebilir, ama büyük ve yýllarýn birikimi portföyler için þart bence.
    Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53

Sayfa 1202/1230 ÝlkÝlk ... 202702110211521192120012011202120312041212 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •