Görüþ/eleþtiri noktasýnda aklýmdan geçenleri son paragrafta yazmýþsýn zaten...portföyünün saðlam yapýsý nedeniyle uzun vade yatýrýmcýlýjta baþarýlý olacaðýna inanýyorum,Konunun gizli takipçilerinden biri olarak yaklaþýk 1 yýldýr baþlýklarý takip ediyorum. Tüm paylaþýmcýlardan bende bir þeyler edindim ama sayýn dudu ve cautionary ye ayrýca teþekkür etmeliyim. Birikimlerimin %40'ýný bir katýlým bankasýnýn aylýk kar payý daðýtan hesabýnda tutuyorum. Az ama risksiz olduðu için. Bir %20'likte altýnýmýz var elimizde tuttuðumuz.
Uzun vadeli portfoyümü de; sarkuysan, trkcm, petkim olarak olusturdum. Orta vadeli olarakta goodyear ve gerel tutuyorum good-year aklýmdaki yerine gelirse onu çýkarýp diðer hisselere daðýtmayý düþünüyorum özellikle trkcma. Forumda sýkça ismi verilen hisselerin çoðu görece bana pahalý geliyor. Önümüzdeki yýllarda endeksi taþýyacaklarsa artýk baþka hisselere yönelinir ve bilindik hisselerde 5-10 yýla kadar temettü bedelsizlerle sýfýr maliyetlere yaklaþmak zor olacak gibi geliyor. Gönül isterdi ki vizyonu geniþ þirketlerimiz olsun; yapay zekaya, nesnelerin internetine, yenilenebilir enerjiye, sürücüsüz araçlara, akýllý ulaþým sistemlerine, gelecekte ihtiyaç duyulacak yazýlýmlarý yapabilecek þirketlere ortak olalým ama yok malesef.
Bakýrýn baþta otomobil olmak üzere enerji vs. gibi bir çok alanda kullanýlýyor olmasý yüzünden sarkuysan.
Dünya da giderek artan þekilde yeþil dönüþüme önem veren kitlelerin ortaya çýkmasý ve plastik atýkla mücadele mevzularý ve hayatýn her alanýnda kullanýmý olmasýndan ötürü ayrýca farklý ülkelerdeki yatýrýmlarý dolayýsýyla trkcm.
Socarýn ülkemizdeki yatýrýmlarý rafinerisi, limaný ve çýktý ürünlerininin çeþitliliði (aslýnda daha çok þey sayýlabilir) nedeniyle petkim.
Önümüzdeki yýllarda elektirkli araçlarýn yaygýnlaþacaðý ve bu noktadaki ürünleri için þarj istasyonlarý vs., ayrýca devamlý uluslararasý iþler aldýðý için ve enerji elektirk þirketleri arasýnda en iyi kârlýlýk oranlarýna sahip olduðu için gerel.
Yakýn orta gelecekte de uzun süren sessizliðini bozup hak ettiði fiyatlamaya geleceði düþüncesine sahip olduðum için Goody. portföydeki tek vizyonsuz hisse bana göre [emoji16]
Bu þirketler arasýnda gerel ve sarkuysanýn yönetimleri konusunda soru iþaretleri olsada ben hak ettikleri yere er yada geç geleceklerini düþünüyorum.
Buraya kadar okuduðunuz için þimdiden teþekkür ederim. Her türlü yorum ve görüþünüze açýðým. Hepimize hayýrlý ve bol kazançlar.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Zaten çokta anlamam bu iþlerden!

Yer Ýmleri