Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
0,00 0% 0,00? 0,00 / 0,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 604/1230 ÝlkÝlk ... 1045045545946026036046056066146547041104 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 4,825 - 4,832 arasý.

Konu: ...::: Beyaz Yaka Ýçin Tasarruf ve Yatýrým Koçluðu-2 :::...

1.  Alýntý Originally Posted by nosfecagri Yazýyý Oku
    Welcome to Borsa. Çok farklý teoriler mevcut, benim en gýcýk olduðum ve genellikle herkesin doðru bulduðu efficient market theory, benim kaýldýðým ise piyasayý manik depresif bir hatuna benzetmek.

Mani zamanlarýnda olmayacak paralara hisse satýlýrken depresif dönemlerde de yine olmayacak fiyatlara hisseler el deðiþtiriyor. Elindeki mala sürekli teklif verilmesi de borsanýn hem güzelliði hem çirkinliði.

Mesela evin var, Bunun için her gün teklif alýyor musun? Ama elindeki hisse senedine her Allah'ýn günü teklif veriyorlar. Bazen ucuz bazen pahalý. Dolayýsýyla 40 milyardý 30 milyar oldu evet, ama koç bugün satsa kaç milyara satar o belli deðil neticede. Belki 20 belki 50'ye satacak bilemezsin.

Efficient market theory der ki bir þeyin fiyatý her ne ise, deðeri de o an için odur. Ben diyorum ki bir fiyat vardýr bir de deðer vardýr, ben deðeri bilançolardan hesap ederim, fiyat hesap ettiðim deðerin altýnda iken alýrým üstünde iken de satarým geleceði tahmin etmeye çalýþmam diyorum. Bazýlarý da diyor ki öyle saçma þey mi olur bilanço herkese açýk öyle olsa herkes para kazanýrdý önemli olan geleceði tahmin etmek habere beklentiye poz almak Teknik analiz yapmak. Doðru olabilir bilmiyorum. Kazanan haklýdýr.
    Effþcient market theory yi þöyle düþün...normal hayatta sðrtünmesiz ortam var mý? Ya da basýnç hep ayný seviyede mi? Ama bir konudaki soruyu, sorunu çözerken ne diyorsun normal þartlar altýnda, sürtünmesiz ortamda vs.

Yani þartlarý idealize etmek, normal hayattan kopmak deðil...bazý etkileri nötralize edip, ana baþka deðiþkenlere odaklanmak. Emt bazý koþullar altýnda geçerlidir ve normal hayatta bu kouþullarýn tümünün tam olarak saðlandýðý piyasa imkansýzdýr...mühendis olan, hayatýnda en az 1-2 bilimsel deney yapmýþ olan herkes bu dediðimi kolayca anlayacaktýr,

2. Bu Nasdaq grafiði; https://prnt.sc/qoxvhm (50 Trilyon dolara yaklaþtý sanýrým)

Bu SP 500 grafiði; https://prnt.sc/qoxw99 (S&P 500 borsa endeksi, Standard & Poor's tarafýndan yapýlmaktadýr. 500 büyük Amerikan þirketini kapsamaktadýr. Amerikan hisse senedi piyasasýnýn yaklaþýk %75'ini kapsar.)

BIST 100 grafiði; https://prnt.sc/qoxxi9

DAX Grafiði; https://prnt.sc/qoy0e8 (Alman hisse senedi endeksi DAX 30 (GER30), 1 Temmuz 1988'te Frankfurt Hisse Senedi Borsasýnda DAX ismiyle kullanýlmaya baþlanmýþtýr.)

UKX Grafiði; https://prnt.sc/qoy15s (yaygýn olarak FTSE 100 veya 'Footsie' olarak bilinen Ýngiltere Financial Times Borsasý 100, Londra Borsasý'nda (LSE) borsada iþlem gören en büyük 100 þirketin hisse fiyat endeksidir.)

Bütün borsalar, her þey All time high, en yüksek seviye...
    Ucuz olarak deðerlediklerimiz bile, aslýnda en pahalý olabilir mi?
    FED ve diðer merkez bankalarý 'para basmaya' 5-10 yýl daha bu þekilde devam edebilir mi? (ya da borsalarýn hepsinin en yüksek seviyeye gelmesi ile bunun bir baðý var mý?)

Dipnot:
    Altýn 2012'de en yüksek seviyesindeymiþ. 1820 USD ile, þu an 1554 USD.
    Gümüþ de mesela 2011'de 47 USD, þu an 18 USD.
    (Altýn ve Gümüþ neden bütün borsalar en yukarýda iken, en yukarýdaki seviyelerinden uzaktalar?)

Teþekkürler, saygýlar..
    @nosfecagri ve @cautionary

3.  Alýntý Originally Posted by umbamba Yazýyý Oku
    Bu Nasdaq grafiði; https://prnt.sc/qoxvhm (50 Trilyon dolara yaklaþtý sanýrým)

Bu SP 500 grafiði; https://prnt.sc/qoxw99 (S&P 500 borsa endeksi, Standard & Poor's tarafýndan yapýlmaktadýr. 500 büyük Amerikan þirketini kapsamaktadýr. Amerikan hisse senedi piyasasýnýn yaklaþýk %75'ini kapsar.)

BIST 100 grafiði; https://prnt.sc/qoxxi9

DAX Grafiði; https://prnt.sc/qoy0e8 (Alman hisse senedi endeksi DAX 30 (GER30), 1 Temmuz 1988'te Frankfurt Hisse Senedi Borsasýnda DAX ismiyle kullanýlmaya baþlanmýþtýr.)

UKX Grafiði; https://prnt.sc/qoy15s (yaygýn olarak FTSE 100 veya 'Footsie' olarak bilinen Ýngiltere Financial Times Borsasý 100, Londra Borsasý'nda (LSE) borsada iþlem gören en büyük 100 þirketin hisse fiyat endeksidir.)

Bütün borsalar, her þey All time high, en yüksek seviye...
    Ucuz olarak deðerlediklerimiz bile, aslýnda en pahalý olabilir mi?
    FED ve diðer merkez bankalarý 'para basmaya' 5-10 yýl daha bu þekilde devam edebilir mi? (ya da borsalarýn hepsinin en yüksek seviyeye gelmesi ile bunun bir baðý var mý?)

Dipnot:
    Altýn 2012'de en yüksek seviyesindeymiþ. 1820 USD ile, þu an 1554 USD.
    Gümüþ de mesela 2011'de 47 USD, þu an 18 USD.
    (Altýn ve Gümüþ neden bütün borsalar en yukarýda iken, en yukarýdaki seviyelerinden uzaktalar?)

Teþekkürler, saygýlar..
    @nosfecagri ve @cautionary
    anlaþýlmaz þeylerin olduðu ve tarihi günler yaþayacaðýmýz bir gerçek, ne zaman ve nasýl olacaðý hakkýnda ise kimsenin fikri yok.

normal þartlar altýnda belirli periyotlar ile büyük savaþlar olmasý ve insan sayýsýnýn azalmasý gerekiyor.

günümüzde ise nükleer baþlýklar sebebi ile büyük devletlerin birbiri ile savaþmasý çok düþük bir olasýlýk.

benzer þekilde artýk tarým toplumu da deðiliz globalleþme sebebi ile herkesin ekonomisi bir þekilde birbirine baðlý.

dolayýsý ile kimse pandora nýn kutusunu açmak istemiyor, mb lerin sýnýrsýz para basma deneyi enflasyon yaratamadý sonuna kadar gidecekler ve bir noktada parasal sistem ve siyasal sitem deðiþecek.

nasýl olur ve sonrasýný bilmiyorum, görmek ister miyim ona da emin deðilim

4. Fed nisan mayýsa kadar para basmaya devam edecek fakat mayýsta basmayý daraltýrsa cuuppp borsalar tam gz asagý diðer lerýde yukarý neden turkýye borsalarý tarihi rekor kýrdý muhteþem ayný gün tarihi cari acýkta tahminlerin yüzde 50 fazlasýný verdik bu da muhteþem .lafla peynir gemisi yürümüyor

5.  Alýntý Originally Posted by snails Yazýyý Oku
    Fed nisan mayýsa kadar para basmaya devam edecek fakat mayýsta basmayý daraltýrsa cuuppp borsalar tam gz asagý diðer lerýde yukarý neden turkýye borsalarý tarihi rekor kýrdý muhteþem ayný gün tarihi cari acýkta tahminlerin yüzde 50 fazlasýný verdik bu da muhteþem .lafla peynir gemisi yürümüyor
    FED para basmayý nasýl daralatacak benim aklým pek almýyor, zaten 6 ayda yaptýðý daraltmayý da geri alacak ve artýk kapý açýldý daraltacam diyecek borsalar aþaðý sonra tekrar para basacak.

belki basit düþünüyorum ama bence kabaca durum þöyle.

x tarihinde

firmalarýn totalde 100k borcu var faizler 5%, kar marjý da 7% olsun

bugün ise

firmalarýn totalde 500k borcu var faizler 2%, kar marjý da 5% olsun

2% kar marjý ide ödenemeyen 100k borç vardý

artýk 3% kar marjý ile ödenmeye çalýþýlan 500k var.

neyse çok uzattým hep beraber göreceðiz.

O borçlar ödenmeyecek,gelen þey 1929

7. 1929 'daki en büyük sorunlardan birisi kamunun býrakýnýz yapsýnlar býrakýnýz düzeltsinler býrakýnýz batsýnlar diyerek müdahale etmekten imtina etmesiydi. Ama bugün çok aktif ve 1929 dan dersimi aldým diyen bir kamu var, bu sefer de baþka þekilde problem çýkýyor size de yaranýlmaz arkadaþ

Gerçekten de stagflasyon durumu ( bizde slumpflasyon ) geçen yýl özellikle ciddi þekilde ortaya çýkmýþtý, sonra fed çýktý repo dedi o dedi bu dedi halýnýn altýna süpürdü.

Bakalým þu an ne olacaksa þimdiye kadar hiç yaþanmadý 1929 a benziyordu onu da fed bitirdi izleyip göreceðiz kripto paralar altýn gümüþ emtia ve en önemlisi Toprak alan kazanacak gibi duruyor.
     Alýntý Originally Posted by hkm Yazýyý Oku
    O borçlar ödenmeyecek,gelen þey 1929

8. 20 den 80 e çýkarken pek ilgi çekmeyen Pegasus, düþmeye baþlayýnca ilgi görmeye baþladý...yorumum aþaðýda, baþka bþr baþlýða yazmýþtým, buraya da kopyalayayým dedim...tabii ki beni baðlar, çok iddialý da deðilim...hisseye aþýk pozisyonuna düþmek istemem...üst üste iki bilanço da negatif sonuçlar görürsem, görüþlerim de deðiþir... þr ara daha detaylý bþr analiz yaparým Pegasus konusunda.

Ömrüm olur da görürsem, Pegasus un piyasa deðeri gün gelecek thy yi geçecek..10 Yýl da süre veriyorum...þu an pegi 1,2 milyar dolar...thy 3,5 milyar dolar...thy yerinde sayar, Pegasus yetiþir ve geçer piyasa deðeri olarak.

Þu an hükümetin tek derdi yeni havalimanýnýn kullanýmýný arttýrmak...thy emir kulu da, Pegasus u baþka türlü zorlayamayacaktý...böylece Sabiha nýn yolcu trafiði mesela %10 artarken, yeni havalimaný %15 artacak..

Bu tür yokuþ kararlarý olmasa Sabiha artýþ oranýnda sürekli geçecekti yeni havalimanýný...böyle olunca da çok sorgulanacaktý bu yatýrým.

Yani, Pegasus burada maðdur ama...hükümetin derdi pegasusa çelme deðil, yeni havalimanýný Mike Mike vatandaþa kullandýrtmak.

Ayrýca pegi finansallar açýsýndan bu karardan olumsuz deðil, olumlu etkilenir...orta uzun vadede karlýlýk düþer biraz...ilk bilanço öncesi almaya baþlarlar tekrar...hatta bu abartý düþüþ, milleti döküp, diplerden mal alma çabasý bence...haber bahane olarak kullanýldý yani.

Sayfa 604/1230 ÝlkÝlk ... 1045045545946026036046056066146547041104 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •