Alýntý Originally Posted by izmut Yazýyý Oku
Geçen gün Bloomberg'de yayýnlanan, bugün de odatv'de tekrarlanan bir haber :

https://odatv.com/bu-borc-saatli-bom...-13071808.html

Haberin özeti :

Son yýllarda enerji sektörüne yapýlan yatýrýmlardan dolayý 51 milyar dolar borç var. Bankalara olan borç çevrilemiyor. Gelirler TL ile, giderler dolar ile. Önce enerji sektörü batacak, sonra enerji sektörüne kredi veren bankalar batacak.

Haberin içinde dikkatimi çeken kýsým :

TÜSÝAD Baþ Ekonomisti Zümrüt Ýmamoðlu'nun konuya iliþkin görüþlerine yer veriyor. Liranýn son yýllardaki deðer kaybýnýn beklenmedik olduðunu kaydeden Ýmamoðlu, bunun enerji sektöründeki sorunlarýn tek etkeni olmadýðýna dikkat çekiyor.

Benim düþüncem :

Türkiye, 2002'den 2013'e, dýþ borçla gününü gün ediyor.
FED, 2013 yýlýnda, artýk piyasayý fonlamayacaðýný, faizleri ufak ufak artýrmaya baþlayacaðýný. geniþleme politikasýný bitireceðini söylüyor.
Ýktidarda, faiz haramdýr diyen bir zihniyet var.
Bakanlar kurulu, imam zihniyetli iþ bilmez insanlardan oluþuyor, Ýktidar, Allah peygamber diyerek oy alarak yönetiyor. Þirket teslim edilmeyecek insanlara, ülke teslim edilmiþ.

Tüsiad baþ ekonomisti, dolardaki artýþý öngörememiþ.
Peki, gelecek yýllarda, ekonomistlerimiz için umut var mý ?
Olmadýðý aþaðýdaki haberde :

Uluslararasý PISA testi sonuçlarýna göre, Türkiye'deki öðrenciler bilim, matematik ve okumada sonlarda kaldý.
Öðrencilerimiz, okuduðunu anlamamaya devam ediyor ve geleceðimiz de bu.
RXPU kizacak ama ayni soruyu tekrar sorayim

BU enerji sirketleri neden hedge etmemisler? Hedge etmek cok pahaliysa anlarim ama degilse neden hedge edilmemis bu pozisyonlar?

Ben hedge edilmedigine inanmiyorum. bu kadar buyuk pozisyon ciplak birakilirmi? Mumkun degil