-
Ya ben bu adamý çok çok eskilerden tanýyorum,býrakýn Allahaþkýna en ufak ciddiye alýnacak bir tarafý olmaz, hatta bu konularla uzaktan yakýndan ilgisi olmayan biri.Burada adýný duyunca acaba O mu diye baktým,sonra gül gül öldüm.
Býrakýn sosyal medyayý üst mevkilere yerleþmiþ,en kibar deyimle liyakatsiz o kadar insan var ki,yani liyakatsiz ama becereklidir diye bir ihtimal dahi yok, o derece liyakatsizler.Süpermeni baþkan yapsan bile bütün mevkilerdeki adamlar kalitesiz olsa,süpermenin þansý olmaz,buna karþýlýk kaliteli insanlarý topla istersen baþa Mr. Bean 'i getir iþ yapar.
Kaliteli insanlarýn kenara itilmesiyle açýlan boþluklarýn doldurulmasý kaçýnýlmaz.Kalitesiz insaný yücelten,teþvik eden,yoluna açan bir toplum olabilir mi? En ilkel kabilelerde bile savaþabilecek adamý savaþçý,iyi yemek yapaný aþçý yaparlar.Ýnsanlýk tarihinde örneði olduðunu bile sanmýyorum,tarhi baþtan yazacaðýz anlaþýlan
Ne kadar isim yapmýþ olursa olsun birinin görüþlerini dikkate alacaksanýz,ayný zamanda o kiþinin kafasýnýn içi bomboþ ama kendini pazarlayabilen olduðu ihtimalini gözden kaçýrmayýn.Çünkü eðitimli kiþilerin bu konuda zaafý vardýr.Bakýn eski genelkurmay baþkanýný belki de sadece ilkokul mezunu bir dolandýrýcý kandýrdý.Yüksek matematik,fizik,istatistik vs. okuyan insanlarý 3-5 piyasa fýrlamasý borsada þurada burada çarpabiliyor.Beynini kullanan bir insan karþýsýndakinde de beyin olduðu varsayýmýyla,yok artýk bunu da yapmaz veya böyle birþey mümkün olamaz yanýlgýsýna düþüyor.Bu zaafýn keþfedilmesiyle beraber beyinsizler,kaliteli insanlar için okumuþ ama aptal,becereksiz diye düþünerek daha da cesaretleniyor.Toplumun bütün sorunlarný eðitime baðlayan zihniyetin de,neler olup bittiðini algýlamakta güçlük çekenlerin de gözden kaçýrdýðý nokta bu.
Ha tutup da bu modellerin hepsi paralarý yýðmýþ,beyin olmasa nasýl bunlarý beceriyorlar,onlar zengin sen fakir sorusu ortaya çýkýyor ki anam dahi bu soruyu kýyaslamayý yapmýþtýr.Bu sistemdeki handikaplardan birisi dürüst kalmak.Dürüst kalarak da elbette para kazanýlýr ama þansýn yüzde 1 e düþer.Diðer sebep yukarýda yazdýðýn gibi bu adamlarýn boþluk doldurma özelliklerinden kaynaklanýyor,jöle gibi bir boþluk bulduklarýnda oraya akabiliyorlar,çünkü bir omurgalarý dik duruþlarý yok.Ticarette de ayný þekilde nerede boþluk varsa orayý dolduruyorlar ve nitekim para kazandýracak bir alana çok kiþi girebildiði zaman o alanda para kazanmak zorlaþýyor.Ticartteki boþluðu deðerlendiren daha avantajlý hale geçmiþ oluyor.Yani legal olsa ve piyasada az satýcý bulunsa kadýn dahi satmaktan çekinmezler.Kimse üstüne alýnmasýn,sadece hayatta gördüðüm tiplere dayanan analizimdir.
Son düzenleme : cumartesi71; 27-07-2018 saat: 04:16.
Gönderi Kurallarý
- Yeni konu açamazsýnýz
- Konulara cevap yazamazsýnýz
- Yazýlara ek gönderemezsiniz
- Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer Ýmleri