Þimdi `hayali `diyelim ki millet iyice týrstý fiyata bakmadan Tl mevduatlarýný bozup Dolara dönmeye baþladý ne olur ?
Þimdi `hayali `diyelim ki millet iyice týrstý fiyata bakmadan Tl mevduatlarýný bozup Dolara dönmeye baþladý ne olur ?
KARDEMÝR CEO `SU ÜNAL: Kurdaki dalgalanmalardan etkilenmiyoruz...
Aferim Ünal otur yalakalýktan sana 10 veriyorum ama yarýn öbür gün battýk devlet bize yardým etsin filan diye cýðýrtýrsan ! mýçýna tekmeyi koyar miktir çekeriz.
The number and magnitude of shocks hitting EM is notable: (i) G-3 yields rising; (ii) China's RMB deval; and (iii) idiosyncratic stories like Turkey and Argentina. This combination means that many EM currencies have sold off more than in the 2013 taper tantrum (above diagonal).
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Belirli bir limit var o aþýlýrsa ilk önce þok bir yüksek faiz artýþý ile bu grup caydýrýlmaya çalýþýlýr. O da etki etmez ise sermaye kontrolleri uygulanýr. Bunun sýralamasý tamamen politikacýlarýn kararý. Yani politikacý ikna etmek amacýyla yapýlan þok yüksek faiz artýþýný es geçip direk sermaye sýnýrlamasýna da gitmeyi seçebilir.
Normalde dünya ölçütlerinde politikacýlarýn tercihleri %90 sermaye kontrolüne geçmeden önce þok faiz artýþýný denemektir. Ancak %10'luk bir grup, muhafazakar ideolojiler ile düþük bir olasýlýk ta olsa ilk adýmý es geçmeye meyil edebilirler.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Kurda gün içinde 10-20 krþ hareketler olacak ve bir þirketin `denyosu` çýkýp kurdaki hareketlerden biz etkilenmiyoruz diyecek. Yuh ulan yalakalýk ve yalayýcýlýkta tepe noktasýna ulaþmýþlar .
Muratbey Uþak, TBL'den çekildiðini açýkladý
Yönetim: "Bu seviyelerde mücadele etmek ciddi bir maddi kaynaða ihtiyaç gerektirmektedir. Ülkemizin bulunduðu þartlar da göz önüne alýndýðýnda altyapýdan beslenmeyen, oyuncu kadrosunu tamamen dýþarýdan oluþturarak mücadele eden takýmlarýn olamayacaðý kanýsýndayýz."
https://twitter.com/dodekabasket/sta...03350783963136
Futbol bir þekilde devam eder de, Basketbol büyük bir % ile yabancý oyuncuya dayalý ve bunun etkisi hemen hemen 2 sene devam edecektir.
Yer Ýmleri