Atilla Yeþilada'ya iyi giydirilmiþ ama belki bize farklý bir þeyler anlatmaya çalýþýyor olabilir,
þifreli olabilir, ne kastettiðim anlaþýlmýþtýr umarým.
Bu arada kendisi önceden de BES konusunda ayný þeyleri yazardý, sýký liberaldir.
Gelirin paylaþýmý ve sosyal devlet gibi dertleri yoktur, beþeri hayatta sol/sol-liberal, ekonomik düþüncede sað/ liberal-saðcýdýr.
homo sum humani nihil a me alienum puto
Ahanda Bloomberg e Reis in has adamlarýndan Prof Murat Ferman ý çýkarttýlar...
OVP i yalama/parlatma görevi bugün onunmuþ...
Mýy mýy sesiyle bakalým neler diyecek?
Ýzleyelim...
saygýlar/baþarýlar
"Caný kaymak isteyen cebinde manda taþýr "
Bu ülkede istendiði kadar þirketler döviz borcunu HEDGE etmiþtir densin eðer adamýn döviz girdisi yoksa bu büyük bir yalandýr. Hedge edip maliyetine katlanacaðýna gider Tl borçlanýrdý ayný kapýya çýkardý. Türkiyede þirketlerin çoðu ucuz diye Dolar kredisi kullanmýþ ve bunu hedge falan etmemiþtir. Dolarýn yükseliþi bu þirketlere fena koyacaktýr ve bir çoðu topu dikecektir. Ýnanmayan beklesin patýr düþen çürük elmalarý izlesin.
Patronum ve degerli CFO om bu usd krediler Euro krediler gün gelir bizi týrmalar ne olur çekmeyelim bakýn bankadan 5 yýl vadeli TL kredi %12,50 veriyorlar dedigimde bana eneyimiyiz %3-4 doviz kredisi dururken TL kredi kullanýcaz.
Göya X bankasýnýn en tepe yöneticisi onlara korkmayýn TL ile iþiniz olmasýn sizin finans personeliniz abartýyor bazý þeyleri hayal dünyasý geniþ bir arkadaþ demiþ benim için.
Hey gidi günler :D 170.000.000 kredi %70 doviz týrmalayýn durun þimdi
Ýpler LONDRA da koptu....Adam paranýn baþýna ben geçecem deyince iþ bitmiþti......
umutabi abd dolar bastýðý dönem 10 yýl önceydi, bunlar bi kredileri kaç yýllýk aldý? zaten dolar ataða geçtiðinde dolar kredisinin ne kadar riskli olduðu anlaþýldý.. inanýrmýsýn ben bu ülkede hiçbirþeye inanmýyorum, sabancý holding 100milyar dolar borç yapmýþ..
bence hortum var , geçmiþte bankalar hortumlandý þimdi de þirketler.. bu þirketleri yöneten insanlar bu kadar aptal olamazlar , imkansýz birþey,
þirketlere HIRSIZ VARRR DÝYE BAÐIRASIM VAR![]()
Yer Ýmleri