Avrupa Merkez Bankasý, Türk Lirasý'nda yaþanan dramatik deðer kaybý sonrasý BBVA, UniCredit, BNP Paribas gibi Euro Bölgesi'nin en büyük bankalarýnýn Türkiye'deki risklerinden giderek daha fazla endiþe duyuyor.
Euro Bölgesi finans piyasasýnýn gözetimi görevini de yürüten ECB, durumu henüz kritik olarak görmüyor. Ancak BBVA , UniCredit ve BNP Paribas gibi Türkiye'de ciddi operasyonlarý olan bankalarýn özellikle risk altýnda olduklarýný deðerlendiriyor.
Ortaklýklar:
BBVA:Garanti Bankasý
Unicedit:YapýKredi Bankasý
BNP Paribas: TEB
Yukarýda yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Yerli milli olan ülkesinin bankalarýnda kredi verdiði YANDAÞ köprüsünden bize satýn dediði Dolarla geçiþ ücreti belirleyip YANDAÞ betoncusunun cebine Dolar koymaz. Yemeyin bu yalanlarý, ben ayný kiþilerin ÇIRAKLIK döneminde paranýn DÝNÝ, RENGÝ olmaz dediðini bu kulaklarýmla duymuþ adamým. Dolar bozun dedikçe almayan varsa þimdi onlar düþünsün.
Doðru borsa ucuz þimdi. Ýyi de bir gün elindeki hisseleri satmak istediðinde alýcý bulabilecek misin ? En kötüsü de yatýrým yaptýðýn þirket varlýðýný koruyabilecek mi ? Ortada þirket kalacak mý ? Hepsi yok olma yolunda gücü yettiðince dayanacak. Biz de patlamýþ BÝST seyrederiz patlamýþ mýsýr eþliðinde. Deðmeyin keyfimize. Beyde yok valla.
Ýyiye dair birþeyler duymak istiyorum ama en yetkili aðýz konuþtu. Allah'ýmýz var dedi. Bu ne demek. Yapacak bir þeyimiz kalmadý gemi batýyor Allah'a emanetiz demek.
Adamýn üniversite okumadýðý nerden belli damadýný maliye bakaný yapýp gerekçe olarak da, Ýngilizce biliyor Marmara Üni. de ders vermiþliði var demesinden belli.
Vay be
BBVA, UniCredit, Paribas vs bu devler endiþe duyup moka saplandýk diyecek ama TÜRK bankalarý daþþþ ! gibi saðlam olacak... Kim inanýr ? KADÝR ÝNANIR...
Yer Ýmleri