denize býraksam kendimi
denize býraksam kendimi
hayde hop hop hop![]()
Tahtada olan bitenleri anladýðým kadarýyla sizi anlatayým belki okuyan olur faydalanýr. All time highý gördüðünde iþ banktan bir oyuncu çok ciddi mal sattý. Bir gün sonra tahta dengelenmeye baþlayýp yukarý çýkmaya baþlayýnca tekrar mal sattý ayný grup yada kiþi. Ortalama bir maliyetle elindeki malý sürekli satýyor. Ýstanbul portföy olabilir. Ama mal karþýlanýyor. Satýþ biterse tahtada sert hareketler baþlayacaktýr diye düþünüyorum.
Hazýrlanýyor, Ýnþallah güzel olacak. Özellikle integre raporu sonrasý sözde fenomenlerin de dikkatini çekti. Twitter'da paylaþýlmaya baþladý.
Açýkçasý toplayanlarýn fazla vakti yok. Bir an önce iþ grubunun malýnýn bitmesini ve hareketlerin baþlamasýný umuyorum.
Bol kazançlar.
burada merak ettiðim konu þu kapasite artýþý ile ciro artýþý paralel seyredecek mi? yani ürünler tek tipte ve ayný fiyatta mý, yoksa irili ufaklý parçalar olduðu için bu oran deðiþiklik gösterecek mi? sallýyorum kapasite %200 artacak fakat ciro %100 artacak gibi?
integral raporunda 2023 cirosu 869 milyon tahmin edilmiþ. 2024 tahmini cirosu ise 2,8 milyar tl. 10 milyon$ lýk bir yatýrýmla böyle bir fark oluþturabilmesi gerçekten muazzam.
Aklýma en çok takýlan olay ise halka açýklýðýnýn %54 olmasý. Patron sýklýkla hisse satýyor mu, neden bu kadar yüksek bu açýklýk bilen var mýdýr?
Rapor aþaðýda
https://news-files.foreks.com/attach...rketRaporu.pdf
Öncelikle satýlan her ürünün cirodaki etkisi farklý, adet yerine tonaj kullanýyorlar diye biliyorum. Yanlýþým olabilir. Sonra patron evet mal satýyor. Bu þirketi daha önce almama sebebim ateþ wind in þirkette partnerlik içinde herhangi bir alakasý olmamasaydý.
Integralinn raporundan ben de þüpheliyim, ancak Twitter'da bir arkadaþ bunlarýn hepsini yatýrýmcý iliþkilerine sordu ve farklý bir cevap gelmedi teyit ettiler.
Açýkçasý çok çok özellikli bir iþ yaptýðýný düþünmüyorum, ancak hazýrlar ve piyasada çok fazla oyuncu yok.
Bilindiði üzere þirketimizin rüzgar enerjisi endüstrisi sektöründe ve diðer faaliyet alanlarýnda satýþ ve pazarlama çalýþmalarý kesintisiz olarak sürdürülmektedir.
Bu çerçevede Þirketimiz tarafýndan Martifer - Construções Metalomecânicas, S.A.Ticaret unvanlý müþterimize verilen teklifler onaylanmýþ bulunmaktadýr. Konu üretimlerimiz müþterimizin Portekiz'de yerleþik üretim tesislerine sevk edilecektir. Tekliflerin toplam tutarý 580.242,87 EUR olup teslimlerin 2024 yýlý ilk iki hafta içerisinde tamamlanmasý beklenmektedir.
Böylelikle Çin, Güney Kore ve Amerika Birleþik Devletleri'nden sonra Portekiz'e yapacaðýmýz ihracatlarýmýzla müþteri çeþitliliðimiz artýrmaya devam edecektir.
Teklif verme sürecine iliþkin içsel bilginin açýklanmasý Yönetim Kurulumuzun sýrasýyla 29/5/2023 tarih ve 2023/34 sayýlý Kararý aracýlýðýyla ertelenmiþtir.
Kamuoyuna ve yatýrýmcýlarýmýza saygýlarýmýzla duyurulur.
Þirketimizin internet sitesinde yer alan 600 kule kiti / yýl rakamý kitleme faaliyetimize iliþkin olarak üretim faaliyetilerimiz tonaj üzerinden hesaplanmaktadýr.*Bununla birlikte ürettiðimiz aksamlarýn homojen ürünler olmamasý ve kule boyutlarý ile tasarýmýna göre deðiþkenlik göstermesi karþýsýnda kapasite ile hasýlat arasýnda lineer bir iliþki kurulamayacaðýnýn altýný da çizmek isteriz.
Yer Ýmleri