Artan
Azalan
lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Dk / Yksek
683,50 9.98% 398,36 Mn 628,00 / 683,50
119,10 9.97% 1,69 Mr 101,80 / 119,10
25,18 9.96% 181,01 Mn 22,96 / 25,18
408,50 9.96% 2,55 Mn 380,00 / 408,50
37,98 9.96% 1,22 Mr 34,04 / 37,98
75,95 -9.96% 288,79 Mn 75,95 / 83,25
29,32 -9.95% 173,79 Mn 29,32 / 32,82
15,21 -9.95% 330,32 Mn 15,21 / 15,21
50,85 -9.92% 138,85 Mn 50,85 / 50,85
2,00 -9.91% 3,94 Mn 2,00 / 2,00
322,50 -0.08% 12,50 Mr 304,00 / 328,50
364,25 0.55% 5,64 Mr 355,00 / 367,75
65,30 -2.76% 5,46 Mr 65,10 / 67,55
48,34 0.08% 4,02 Mr 46,86 / 49,00
297,50 -0.75% 3,64 Mr 296,75 / 300,25
20,30 -1.74% 286,77 Mn 20,12 / 20,60
322,50 -0.08% 12,50 Mr 304,00 / 328,50
374,50 0.4% 1,55 Mr 371,00 / 379,00
99,90 -1.19% 272,46 Mn 99,35 / 102,40
104,30 -1.14% 65,25 Mn 103,90 / 105,50
32,60 -0.91% 205,06 Mn 31,52 / 32,90
10,95 1.86% 210,10 Mn 10,80 / 11,15
81,00 -2.17% 245,39 Mn 80,70 / 83,50

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj
Sayfa 333/382 lklk ... 233283323331332333334335343 ... SonSon
Arama sonucu : 3056 madde; 2,657 - 2,664 aras.

Konu: SAYAS - SAY Yenilenebilir Enerji Ekipmanlar San. ve Tic. A..

1.  Alnt Originally Posted by ikasemre Yazy Oku
    integral raporunda 2023 cirosu 869 milyon tahmin edilmi. 2024 tahmini cirosu ise 2,8 milyar tl. 10 milyon$ lk bir yatrmla byle bir fark oluturabilmesi gerekten muazzam.

Aklma en ok taklan olay ise halka aklnn %54 olmas. Patron sklkla hisse satyor mu, neden bu kadar yksek bu aklk bilen var mdr?

Rapor aada

https://news-files.foreks.com/attach...rketRaporu.pdf
    Erkan Gldoan 39,07 den 5 milyon lot satt. Satlan tutar ile ilikili irket Ate Wind Powera fabrika yapmnda kullanlyor.

Halka aklk oran %54 yksek gibi grnse de Trkiye Hayat ve Emeklilik A..nin %9,92 pay, stanbul Portfyn %8,77 pay da olduunu yani dolamda %36,24 lot olduunu belirtmek isterim. Not:18.08.2023 tarihi itibariyle.

2.  Alnt Originally Posted by Gueno_33 Yazy Oku
    ncelikle satlan her rnn cirodaki etkisi farkl, adet yerine tonaj kullanyorlar diye biliyorum. Yanlm olabilir. Sonra patron evet mal satyor. Bu irketi daha nce almama sebebim ate wind in irkette partnerlik iinde herhangi bir alakas olmamasayd.

Integralinn raporundan ben de pheliyim, ancak Twitter'da bir arkada bunlarn hepsini yatrmc ilikilerine sordu ve farkl bir cevap gelmedi teyit ettiler.

Akas ok ok zellikli bir i yaptn dnmyorum, ancak hazrlar ve piyasada ok fazla oyuncu yok.
    Ate Wind Power kule, kanat ve jeneratr retiyor. Ortaklarmz ayn. Yurtiinde sattmz mallarn neredeyse tamam bu irkete yaplyor. Ate bydke #sayas byr.

ntegral Raporu gerek olamayacak kadar gzel ve hayaldi. Ancak kapasite art ve GEden gelen ve daha fazla gelebilme potansiyeli olan sipariler ile 2024 ylnda hayal geree dnecee benziyor.

Evet ok zellikli bir i deil ancak en nemli ksma geliyorum. #sayas ekipmanlar dnyann en byk trbin reticilerine satyor. Bunlara nce deneme siparii verilir ve sonra byk sipariler ile devam edilir. Onayl tedariki olunur ve artk o dnya devleri ekipman sizden alr. Peki ine satacak kadar ucuz, Gney Koreye satacak kadar kaliteli, ABDye satacak kadar ne yapyor da ne kyor???

Cevap irketin internet sitesinde: Eksiksiz paket sunuyoruz. zmir Kemalpaadaki tesislerimizde, rzgr santrali elemanlar retmenin yan sra, mterilerimiz iin gerekli dier tamamlayc paralarn tedarik zinciri ynetimini de stleniyoruz. Talep ve sipari idaresinden balayarak, planlama, retim, satn alma, depolama, depo ynetimi, teslimata hazrlk ve sevkiyat aamalarnn tamamn yrtyor; mterilerimize tek noktadan eksiksiz bir paket sunuyoruz.

irketin yapt ii Trkiyede yapan 4 firma var. Ancak tm paralar retip veya tedarik edip ilgili lkeye kadar gidip kurulum yapan tek firma. Ayrca Trkiyede pazar pay %40.

Peki gne enerjisi gibi bir anda herkes bu alana gemek isteyip pastadan pay alabilir mi? Cevap: Bu ite onayl tedariki olan tm siparileri yllar boyunca alr. Ben bu alana gireceim diyip Enerconu, GE Vestas gibi (not:15 onayl tedarikisi var) irketleri yannza ekemezsiniz. Ayrca Eksiksiz Paket Sunma hizmetini sunmak ok zor ve deneyim istiyor. Uzun sre bu byle gider.

3.  Alnt Originally Posted by sekiz Yazy Oku
    Ate Wind Power kule, kanat ve jeneratr retiyor. Ortaklarmz ayn. Yurtiinde sattmz mallarn neredeyse tamam bu irkete yaplyor. Ate bydke #sayas byr.

ntegral Raporu gerek olamayacak kadar gzel ve hayaldi. Ancak kapasite art ve GE’den gelen ve daha fazla gelebilme potansiyeli olan sipariler ile 2024 ylnda hayal geree dnecee benziyor.

Evet ok zellikli bir i deil ancak en nemli ksma geliyorum. #sayas ekipmanlar dnyann en byk trbin reticilerine satyor. Bunlara nce deneme siparii verilir ve sonra byk sipariler ile devam edilir. Onayl tedariki olunur ve artk o dnya devleri ekipman sizden alr. Peki in’e satacak kadar ucuz, Gney Kore’ye satacak kadar kaliteli, ABD’ye satacak kadar ne yapyor da ne kyor???

Cevap irketin internet sitesinde: Eksiksiz paket sunuyoruz. zmir Kemalpaa’daki tesislerimizde, rzgr santrali elemanlar retmenin yan sra, mterilerimiz iin gerekli dier tamamlayc paralarn tedarik zinciri ynetimini de stleniyoruz. Talep ve sipari idaresinden balayarak, planlama, retim, satn alma, depolama, depo ynetimi, teslimata hazrlk ve sevkiyat aamalarnn tamamn yrtyor; mterilerimize tek noktadan eksiksiz bir paket sunuyoruz.

irket’in yapt ii Trkiye’de yapan 4 firma var. Ancak tm paralar retip veya tedarik edip ilgili lkeye kadar gidip kurulum yapan tek firma. Ayrca Trkiye’de pazar pay %40.

Peki gne enerjisi gibi bir anda herkes bu alana gemek isteyip pastadan pay alabilir mi? Cevap: Bu ite onayl tedariki olan tm siparileri yllar boyunca alr. Ben bu alana gireceim diyip Enercon’u, GE’ Vestas gibi (not:15 onayl tedarikisi var) irketleri yannza ekemezsiniz. Ayrca “Eksiksiz Paket Sunma” hizmetini sunmak ok zor ve deneyim istiyor. Uzun sre bu byle gider.
    Sayas bildiim kadaryla rzgar enerjisi ekipmanlar retimine 2020 ylnda balyor, ncesinde reklam panolar ve endstriyel iler yapyor, yani toplamda 3 yldr bu iin iinde diyebiliriz. Fakat avantaj patronlarn ate wind tarafndaki tecrbelerinden geliyor gibi zira orada i 2013 ylndan beri devam ediyor. heralde 2013 de sayas paylarn arz edip gelen parayla ate windi kurdular daha katma deerli i o tarafta galiba.

u ksm ok anlam deilim nasl oluyorda eksiksiz paket sunuyorlar?

"Talep ve sipari idaresinden balayarak, planlama, retim, satn alma, depolama, depo ynetimi, teslimata hazrlk ve sevkiyat aamalarnn tamamn yrtyor; mterilerimize tek noktadan eksiksiz bir paket sunuyoruz."

Bu sre nasl iliyor ok anlayamadm. atyorum enercon sipari listesi atyor, sayas bunu inceliyor, unlar unlar ben retiyorum fiyat bu, bunlar bunlarda gerekli yerlerden tedarik ederim fiyat bu. sonrasnda btn bu sipari listesini burada toplar, depolar ihtiyacn olduu zamanda sevkiyat gerekletiririm ve son aamada yerinde kurulum hizmetide veriririm gibi mi ilerliyor?

4. Sayn kasemre;

Sayas rzgar trbini ekipman retimine faaliyet alan olarak 2020 gzkse de daha nceden sanrm 2018 yl gibi Ate elike retimleri sz konusu.

Ate elik, sayasn iinden kt ve bizi ciro, kar, piyasa deeri vs geti. Katma Deer konusunda trbin reten ok irket var ama tek elden eksiksiz paket sunan bir firma var. Buras Ate halka arz olsa detayl konuulacak bir konu. Katma deerli bir i yaptmz evet sylenemez.

imdi asl soruya gelelim. Nasl eksiksiz paket sunuyorlar?
    Firmalar ihtiyalar kadar teklif alyor. #sayas teklif veriyor. Sonra kabul/ret cevab geliyor. Ben hi red cevab aldklarn duymadm.

Toplayacak olursak yle batan aklayaym. Rzgar trbini 4 paradan oluuyor.
    1)Kule
    2)Kanat
    3)Jeneratr (direct drive- Trkiyede tek Ate Wind yapyor. Bu ekipman buradan alnyor.)
    4) Kule ii ekipmanlar (125 ile 160 paradan oluuyor. Peki neleri Sayas retiyor?Aadaki linkte retilen rnler mevcut.
    https://irp-cdn.multiscreensite.com/...N%20082020.pdf

Bu ekipmanlardan bir ksm Hamax Europe isimli ayn fabrikada bulunduumuz (not: yaknda tanacak ve o alan biz kullanacaz) bu irketten alyoruz. Bu Japon irket vida gibi balant ekipman retiyor. rettii rnler detayl aada 👇
    https://irp-cdn.multiscreensite.com/...ower_Flier.pdf

Bu Hamax irketinin %50si Japonlarn, %50si Ate Wind Powern. Bu paralar da buradan aldktan sonra ortaya u sonu kyor.

Kule ve kanad olan tm rzgar trbini kurulumu yapacak olanlara geri kalan tm ekipmanlar grdnz gibi tek elden sunuyoruz.

Ekipmanlar gemi ile ilgili lkeye gnderiliyor. irketin navlun giderleri bunlardan oluuyor. Uakla ilgili lkeye personel gidiyor ve sahada kurulumu yapp dnyor.

Peki imdi siz kule ve kanat reten bir irket olsanz byle bir hizmet veren irketi tercih etmez miydiniz? Byk irketler kk siparilerle baladlar. Baktlar bu kk ve yeni irket eksiksiz ve hatasz bir rn satyor Enercon ilk olarak Ate Wind zerinden Yeka-2 iin ekipman alm gerekletirme karar ald. Sonra GE (General Electiric) 2024-2028 yllarn kapsayan ve daha da byyecek ilk byk anlamann sipariini verdi. Dikkat ederseniz yeni yeni lkelere ilk sipariler geliyor. Cuma gn Portekizli irketten 500 bin euroluk bir sipari geldi. lk sipari dk gelir sonra bakarlar ve daha byk siparileri verirler.

ok uzatm olabilirim. Keyifli okumalar. 👋

5.  Alnt Originally Posted by sekiz Yazy Oku
    Sayn kasemre;

Sayas rzgar trbini ekipman retimine faaliyet alan olarak 2020 gzkse de daha nceden sanrm 2018 yl gibi Ate elike retimleri sz konusu.

Ate elik, sayasn iinden kt ve bizi ciro, kar, piyasa deeri vs geti. Katma Deer konusunda trbin reten ok irket var ama tek elden eksiksiz paket sunan bir firma var. Buras Ate halka arz olsa detayl konuulacak bir konu. Katma deerli bir i yaptmz evet sylenemez.

Firmalar ihtiyalar kadar teklif alyor. #sayas teklif veriyor. Sonra kabul/ret cevab geliyor. Ben hi red cevab aldklarn duymadm.

1)Kule
    2)Kanat
    3)Jeneratr (direct drive- Trkiyede tek Ate Wind yapyor. Bu ekipman buradan alnyor.)
    4) Kule ii ekipmanlar (125 ile 160 paradan oluuyor. Peki neleri Sayas retiyor?Aadaki linkte retilen rnler mevcut.

Bu ekipmanlardan bir ksm Hamax Europe isimli ayn fabrikada bulunduumuz (not: yaknda tanacak ve o alan biz kullanacaz) bu irketten alyoruz. Bu Japon irket vida gibi balant ekipman retiyor. rettii rnler detayl aada 👇

Bu Hamax irketinin %50si Japonlarn, %50si Ate Wind Powern. Bu paralar da buradan aldktan sonra ortaya u sonu kyor.

Kule ve kanad olan tm rzgar trbini kurulumu yapacak olanlara geri kalan tm ekipmanlar grdnz gibi tek elden sunuyoruz.

Ekipmanlar gemi ile ilgili lkeye gnderiliyor. irketin navlun giderleri bunlardan oluuyor. Uakla ilgili lkeye personel gidiyor ve sahada kurulumu yapp dnyor.

Peki imdi siz kule ve kanat reten bir irket olsanz byle bir hizmet veren irketi tercih etmez miydiniz? Byk irketler kk siparilerle baladlar. Baktlar bu kk ve yeni irket eksiksiz ve hatasz bir rn satyor Enercon ilk olarak Ate Wind zerinden Yeka-2 iin ekipman alm gerekletirme karar ald. Sonra GE (General Electiric) 2024-2028 yllarn kapsayan ve daha da byyecek ilk byk anlamann sipariini verdi. Dikkat ederseniz yeni yeni lkelere ilk sipariler geliyor. Cuma gn Portekizli irketten 500 bin euroluk bir sipari geldi. lk sipari dk gelir sonra bakarlar ve daha byk siparileri verirler.

ok uzatm olabilirim. Keyifli okumalar. 👋
    Kiisel fikrimce ; sayn sekizin verdii bilgiler milyonluk degere haiz. Gerekten yce gnlllk. ahsen ben olsaydm paylamazdm. Emeinize ve yreinize salk.

6.  Alnt Originally Posted by sekiz Yazy Oku
    Sayn kasemre;

Sayas rzgar trbini ekipman retimine faaliyet alan olarak 2020 gzkse de daha nceden sanrm 2018 yl gibi Ate elik’e retimleri sz konusu.

1)Kule
    2)Kanat
    3)Jeneratr (direct drive- Trkiye’de tek Ate Wind yapyor. Bu ekipman buradan alnyor.)

Bu ekipmanlardan bir ksm Hamax Europe isimli ayn fabrikada bulunduumuz (not: yaknda tanacak ve o alan biz kullanacaz) bu irketten alyoruz. Bu Japon irket vida gibi balant ekipman retiyor. rettii rnler detayl aada ��

Bu Hamax irketinin %50’si Japonlarn, %50’si Ate Wind Power’n. Bu paralar da buradan aldktan sonra ortaya u sonu kyor.

Peki imdi siz kule ve kanat reten bir irket olsanz byle bir hizmet veren irketi tercih etmez miydiniz? Byk irketler kk siparilerle baladlar. Baktlar bu kk ve yeni irket eksiksiz ve hatasz bir rn satyor Enercon ilk olarak Ate Wind zerinden Yeka-2 iin ekipman alm gerekletirme karar ald. Sonra GE (General Electiric) 2024-2028 yllarn kapsayan ve daha da byyecek ilk byk anlamann sipariini verdi. Dikkat ederseniz yeni yeni lkelere ilk sipariler geliyor. Cuma gn Portekizli irketten 500 bin euro’luk bir sipari geldi. lk sipari dk gelir sonra bakarlar ve daha byk siparileri verirler.

ok uzatm olabilirim. Keyifli okumalar. ��
    stadm gerekten harika bi genel anlatm olmu, teekkr ediyorum.

Firma ne yapar ne eder ok daha kafamda oturmu duruma geldi. Yaplan ite byk bir katma deer olmasa dahi farkl bir i modeli oluturmas sebebiyle firma kendince bir giri bariyeri(moat) oluturmu durumda. Bu ok kymetli.

Burada elde edilen mteriler arttka srekli kapasite artlar ile desteklenerek ok farkl noktalara gelebilir gibi hissediyorum.

Sizin bu noktada firmadan gelecek beklentilerinizi merak ediyorum, mesela farkl endstriyel para retimleri yapabilme kapasitesinde beklentide olmal myz? yahut offshore rnleri ile ilgili bir gelime olacak m? Yani gelecek iin kilit noktalar ne olacak?

Duhul
    Feb 2017
    kamet
    Moscow, Istanbul, Bogota, Amsterdam
    Gnderi
    1,954
    Hangi firsat hissesine baksam ordasin
    hassas burnun var , cok cabuk kokuyu aliyorsun

tavandan briaz insin aliyorum, aranizdayim, olmasada , yarinki tavandan geliyorum
    Saving-Accumulation-Investment
    In God We Trust

8. STANBUL POTFY DENEN MANPLASYONCU EKP ; kada devre kestirdi. amalar belli cezaya sokup kredili al sat yasaklatmak. yoksa byle bir tahtada ve arkasnda byle bir rzgar varken kimse byle mal satmaz.

Sayfa 333/382 lklk ... 233283323331332333334335343 ... SonSon

Yer mleri

Yer mleri

Gnderi Kurallar

• Yeni konu aamazsnz
  • Konulara cevap yazamazsnz
  • Yazlara ek gnderemezsiniz
  • Yazlarnz deitiremezsiniz
  •