Þirketin brüt kar marjlarý iyi normalde finansman-borç gideri olmasa güzel karlar yazabilir. þirket borçlarý kapatarak bunu yapmaya çalýþýyor, devlet yeni yatýrýmlarda süper teþvikler veriyor, örnegin bedava arazi gibi, patronlarda benim anladýgým kadarýyla kemalpaþadaki kendi tesislerini atýl duruma çýkarmak ve yukarýda dediðim teþviklerden istifade etmek için fabrikayý taþýmaya çalýþýyor. yurtdýþýna iþ yapan böyle bir þirketin serbest bölgede üretim tesisi olsa vergisiz ve sayýsýz teþvikle süper karlar yazmasý mümkündür. Bilançosuna bakýldýgýnda ilk çeyrekte istenilse kar yazýlabilirdi, gelecek aylara ait giderler kýsmý örneðin yüksek gider yazýlmýþ..Yurtdýþýndaki þirket maliyetine satýlmýþ olsa dahi 4-4.5 milyon arasý bir kur farký karý oluþmaktadýr. birkaç yüzbin euro kar ile satýlmýþ olsa 5 milyon tl nin üzeri bir kar sadece buradan gelir. bu 200 kuruþ hbk demek olurki mevcut 1.81 fiyata göre 9 fiyat/kazanç oranýyla sudan ucuz bir hal alýr hisse. normal muhasebe kurallarý iþler, bilançoda bir takým katakülliler olmazsa þirket bu iþtirak satýþýndan ve bilançodaki düzelmeden dolayý bu yýl süpriz rakamlarda kar yazabilir diye düþünüyorum. buda hissenin fiyatlarýný umulmadýk seviyelere getirebilir...
ytd.

Alýntý yaparak yanýtla
Þirketin geçmiþ yýllarý önemli ipuçlarý veriyor bize, 2015 yýlýnda 127 milyon ciro 18 milyon esas faaliyet karý var iken, 2016 yýlýnda 124 milyon ciro ve 18 milyon esas faaliyet zararý var mesela..sektör karlý, patronlar halka arzdan sonra aþýrý hýrs ile herþeye ortak olup, yeni þirketler almýþ-kurmuþ, bu yüzden aþýrý borç altýna girmiþler, þirket bu yüzden aþýrý finansman gideri ödüyor. Patronlar iyi niyetli ve dürüst insanlar ise bilançodaki aþýrý borç yükünü, sorunlu iþleri-þirketleri temizleme niyetinde görünüyor. bu nedenle þirketin gelecegi için yýllarca zarar edip, düzlüðe çýkan BANVÝT benzeri olabilir diyebiliriz. þirketin kasasýna BORSÝnin satýþýndan, þirketin ifadesine göre 3 ay içinde en az 12-13 milyon bir para girecek, þirketin sermayesi 25.750.000 tl, þirket bu nakit giriþiyle %50 bedelli sermaye artýþý yapmýþ gibi olacak. patronlar bu parayý dogru kullanýrsa, bilançoda o kadar güzel olacak gibi görünüyor. þahsi düþünce ve öngörülerimdir..

Yer Ýmleri