O faiz geçici 1 aylýk bilemedin 3 aylýk. Dolarýn ateþi düþünce ilgi alaka azalýnca.
Faiz yine % 12-15 olur.
Çünkü bankalar fonlandý. Bankalarda sýkýntý zaten yoktu ve ekonomi yönetimi iþi daha da saðlama aldý.
O faiz geçici 1 aylýk bilemedin 3 aylýk. Dolarýn ateþi düþünce ilgi alaka azalýnca.
Faiz yine % 12-15 olur.
Çünkü bankalar fonlandý. Bankalarda sýkýntý zaten yoktu ve ekonomi yönetimi iþi daha da saðlama aldý.
YAZDIÐIM YORUMLAR KÝÞÝSEL DÜÞÜNCE VE FÝKÝRLERÝMÝ ÝFADE EDER.
![]()
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
![]()
Bence mal çýkýlýyor hocam,Bir cisim yaklaþýyor bunu gavurlar da biliyor,bizdeki babalar da, mal çýkýlýyor gibi.Arada petkim gibi aðza bir parmak bal ,ondan sonra tüm kaðýtlarda servis yapýlýyor halka gibime geliyor.Bence ekimde fed her ay 50 milyar dolar parayý kesecek ya orda d*****n kuyruðu kopacak.
O yýllardaki bankalarýn durumu ile
Þimdiki bankalarýn durumu
Sizce ayný mý?
Açýða iþlem eskiden serbestti. Ssadecd Bir bono ile 20-30 repo ve ters repo iþlemi yapýlýyordu.
Hükümete bu parayý daha yüksek faize satýyorlardý.
Þimdi ise tam tersi.
Hükümet parayý swift yapma. Varsa ihtiyacýn ben vereyim diyor.
![]()
![]()
Yok hocam artýk yüzde 12 faiz görülemez.Dolarda da devaülasyon yapýldý,dolar geri gelmez ,bu artýk baþka bir konsept.Fed faizleri artýrdýkça bizde de hem faiz hem dolar yukarý gider.Baþka türlü bir matematiðe benim aklým ermez.Kalemini satmamýþ tüm saðlam ekonomistlerde yakýnda inanýlmaz bir kriz gelecek diyor.Bu bizim dalga daha dünyada pek baþlamadý olay.
Cari açýk verme lüksü yok memleketin.Cari açýk sýfýrlanan kadar dolar yukarý gitmek zorunda.
Benim yaþta epey ilerledi , gördüklerim okuduklarým tecrübelerin oluþumu ile hissettikleri mi burada yazýyorum...Para aðýrlýklý dövizde , biraz altýn var , bir miktar TL ve kayde deðer olmayan biraz hisse var...Trendi hangi tarafta görürsem oradakiaðýrlýðý artýrýyorum böylece kayýbý sýnýrlarken paranýn alým gücünü korumaya çalýþýyorum...
Borsa ayaðýnda 90K de bir MA var orayý kalýcý kýrarsa 70K lara rahat sarkarýz....Þimdi TL likiditesi azalýnca faizin artmasý normal...Yanlýz bankalarýn döviz yükümlülüklerini saðlayabilmekiçin swap yaptýklarýný düþünüyorum...Eðer düþündüðüm þey gerçek ise yakýnda dövizde sanal deðil gerçek alýcýlar bankalar olacak ...Bunuda ellerindeki bono-tahvilsatmaya çalýþarak yapacaklar ....Yani strateji tutarsa devlet kaðýtlarýndaki faiz 40-50 lere rahat gelebilir ...Teknik olarak büyük çanaðý tamamlama isteðivar ki orasýda %40 faizdir....Kýsmet bakalým ................
![]()
![]()
Yer Ýmleri