Ha o zaman 460 milyar dolar borç yoktu,bu kadar dolar garantili geri ödemeli proje yoktu,o zaman aslýnda durum þimdiye göre çok da kötü deðildi.Þimdi bizim borcun ödenme olayý yok ki biz bu borcu ödiyemeyiz ve ödemeyeceðiz.Baþka iþler olacak gibi.
Ha o zaman 460 milyar dolar borç yoktu,bu kadar dolar garantili geri ödemeli proje yoktu,o zaman aslýnda durum þimdiye göre çok da kötü deðildi.Þimdi bizim borcun ödenme olayý yok ki biz bu borcu ödiyemeyiz ve ödemeyeceðiz.Baþka iþler olacak gibi.
Ben pek mal toplanýyor para giriyor gibi bir þey hissedemiyorum bizim borsada.Gariptir dolar bazýnda o kadar çakýlmýþýz hala sanki 2007 gibi çýkýþ derdinde herkes gibime geliyor.Bizim bilmediðimiz bilinen bir þeyler var ama tabi en son babalar duyar))))))Halka özenle hala pazarlanýyor hisseler,hissiyatým öyle.
Bu swap denen mekanizma benim anladýðým Bankalarýn döviz yükümlülüklerini ve risklerini kontrol etmeye yarýyormuþ gibi düþünüyorum..Adama bu kapý kapanýrsa adam MB dan bunu talep edecek veya piyasadan....Ýþin teknikdetayýný bilen bankacý vb meslek sahibi varsa bizi bir aydýnlatsýn derim....Eðer benim düþündüðüm gibiyse Bankalar piyasada ciddidöviz alýcýsý olurlar !!!
Aynen hocam ben de onu düþündüm,e merkez bunu kaç gün karþýlayabilir.Net rezervi ne kadar ki.Adam akþam konuyu her anlatmaya çalýþtýðýnda lafý aðzýna týkadý hem barýþ hem ýþýk ökte,çok lazýmmýþ gibi uyduruk katar iþini soktu araya barýþ,adam anlatýyordu halbuki.Bloombergin yatacak yeri yok,hep katakulli iþi
Yer Ýmleri