gerçeklikten kopma böyle birþey, mesela trafik kurallaý , trafik kurallarý ne için konuldu? iþin temeline inersek insanlar kaza yapmasýn, trafik akýþýnda sorun çýkmasýn vb insanlara zarar verecek bir durum oluþmasýn..
zaman içerisinde "insan" unutuldu.. yani iþin felsefesi bir yana býrakýldý. trafiðin iþlemesi ve devletin trafik cezalarýndan elde ettiði gelir tek neden olmaya baþladý..
iþte söylenen; paraný yurtdýþýna çýkar veya ödemeyi yurtdýþýndan yap, sende ucuza tatil yap.. sistem seni "hileye" kurnazlýða , zihniyet bozukluðuna zorluyor.. yapmazsan enayisin, aptalsýn diyor.
yani sistem olaylara "at gözlüðü" ile bakýyor, o yüzden sorunlar asla çözülmüyor, insaný sadece yönetilebilir "küçük akýllar" olarak görüyor. esasen hiç bir insan diðerinden daha küçük akla sahip deðildir.
peki ya nedir? doðal yaþamak isteyen veya böyle kendini iyi hisseden insanlar vardýr, birde insaný sadece akýldan , bilgiden, zekadan ibaret sayan kendini diðer insanlara göre daha akýllý, bilgili, zeki gören insanlar topluluðu vardýr.
ikinci kesim, doðal yaþamak isteyenlere küçümseyici, yönetilmesi gereken kesim olarak baktýkça doðal insanlarýn da buna tepki göstermesi kaçýnýlmazdýr.. bakalým insan aklý bu kafayla nereye kadar götürebilecek.
Rezervasyon yaptirirken ozel kurallarda "Turk vatandaslari faydalanamiyor" diye bir madde var. Sozlesme imzalarken bunu bilmeniz gerek, aksi takdirde otelde check-in sirasinda sorun yasayabilirsiniz. Almanlar ayni otelde 220 Euro'ya kalirken yaklasik 310 Euro odeyebilirsiniz sirf bu nedenle.
Saygilar.
pazartesi günü bankalar açýk olur mu ? bayrama dolares ile girmek lazým. her bayram tatilinde ülkede dolar çýkar
Hicbirsey anlamadim
Booking.com a nen yurtdisinda yasayan vatandas olarak girdim didimde 3 yildizli otel ayarladim. Bunu 8 ay once yaptim. Gunlugu hersey dahil 140 tl idi
Gecen hafta oteldeydik bi suru otelde kalanla konustum ingiliz turk alamanci hrpside ayni fiyati vermis
Siz neyden bahsedoyorsunuz ben anlamadim ama ogrenmeyi cok istiyorum
yanlýþ birþey söylemek istemiyorum ama devlet yanlýsý olan bir arkadaþ olabilir, ve/veya turizm sektöründedir ve türk insanýnýn yabancýlar gibi ucuza tatil yapmasýný istemiyordur yanlýþ demiyorum zira türkiyenin dövize ihtiyacý var ve bu ucuz tatiller yabancýya o yüzden veriliyor.
siz yabancýlara verilen fiyattan tatil yapabildiyseniz gerçek budur, bu arkadaþýn yazdýklarýný "korkutmak-caydýrmak" olarak tanýmlayabilirsiniz .. ve dahasý sizin gibi düþünenleri , fikrini açýklayanlarý sevmezler , özel mesajdan KARDEÞÝM TAMAM KURNAZSIN KENDÝN YAP TATÝLÝNÝ AMA GENELE YORUM YAPMA derler..
Bazi tur acentalari booking.com'dan daha ucuza tatil paketi satabiliyorlar. Latsminute.de sitesinde Antalya otellerini arattiginizda daha uygun fiyatlarla karsilasabiliyorsunuz. Acik acik yazilmis Turk vatandaslari icin gecerli degildir diye. Biraz once aldigim ekran goruntusunu paylasiyorum.
1.jpg
Yer Ýmleri